29 Nisan 2024, Pazartesi

Patent sayısı öğrencilerin tercihlerini etkiliyor'

Patent sayısı öğrencilerin tercihlerini etkiliyor'

Adres Patent Genel Müdürü Cumhur Akbulut, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun patent verilerine dayanarak üniversitelerin patent sayıları hakkında bir açıklama yaptı.

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca aday ve aileleri şimdi tercih süreci gibi kritik bir süreç yaşıyor. Bireylerin geleceğinde büyük rol oynayacak tercihte okulların sunduğu eğitimin kalitesi, bulunduğu şehir gibi faktörlerin yanı sıra sosyal imkan ve donatılar da karar sürecinde etkili olacak. 
Patent sayısının üniversitelerin gelişmişlik seviyesini ve eğitim kalitesini ortaya koyduğunu belirten Akbulut, üniversitelerin patent sayısının öğrencilerin tercihlerini etkileyen önemli bir faktör olduğunu söyledi.
Üniversitelerimizin geliştirdikleri teknolojilerini patentle koruma altına alarak tescilli ürünleriyle ticaret yapma bilincinin oluşması gerektiğinin altını çizen Akbulut, “Bu konuda Adres Patent olarak bizim de üstümüze düşen sorumluluğun farkındayız ve gerek eğitimlerimizle ve gerekse katma değerli danışmanlıklarımızla tecrübelerimizi üniversitelerimizle paylaşıyoruz. Sınai mülkiyet kanunu buluşu yapan akademisyenlere ciddi bir kar paylaşımı sunmakta. Tabi ki burada üniversite yönetimlerine de ciddi bir iş düşmekte. Rektörlüklerin öğretim görevlileri ve öğrencileri patent konusunda teşvik etmeleri, cesaretlendirmeleri ve destek olmaları gerekmektedir. Türk Patent ve Marka Kurumu’nun 2013-2017 yıllarına ait verilerine göre 206 üniversitenin patent başvuru sayısı bin 735’e ulaştı. 2016 yılında bu sayı 792 olup, 115 tanesi İstanbul Üniversitesine aitti. 2017 yılında Üniversitelerin patent başvuru sayılarına göre İstanbul Üniversitesi 538 başvuru ile birinci olurken, İstanbul Gelişim Üniversitesi 200 başvuruyla ikinci, Hasan Kalyoncu Üniversitesi 88 başvuru sayısı ile üçüncü oldu” diyerek patent sayılarını paylaştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Patent sayısı öğrencilerin tercihlerini etkiliyor'

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.