29 Mart 2024, Cuma

Öğretmenin öğrencilere verdiği ödev, velileri ayağa kaldırdı! Görenler tepki gösteriyor

Öğretmenin öğrencilere verdiği ödev, velileri ayağa kaldırdı! Görenler tepki gösteriyor

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Cambridge Rindge ve Latin Okulu'nda öğretmen tarafından öğrencilere verilen ödev, velilerin tepkisine neden oldu. Öğrencilerden "Emperyalizmin olumlu yanları" başlıklı bir liste isteyen öğretmene büyük eleştiri yağdı.

ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Cambridge Rindge ve Latin Okulu'ndaki bir öğretmen tarafından lise öğrencilerine verilen ödev, büyük tepkilere neden oldu.

 

"EMPERYALİZMİN OLUMLU YANLARINI SIRALAYIN"

Öğretmenin, öğrencilerinden emperyalizmin olumlu yanlarını sıralamasını ve bu listede yazılanları tartışmalarını istedi. Lise 1'de okuyan kız öğrencinin ailesinin ödevi görmesinin ardından okul yönetimine şikayette bulunuldu.

 

"MÜFREDATTA YER ALIYOR"

Öğretmen tarafından konuyla ilgili yapılan savunmada ise müfredat öne çıkarıldı. Konuyu müfredatta olduğu için işlediğini belirten öğretmen, önümüzdeki süreçte farklı bakış açılarına da yer vereceklerini dile getirdi.

 

"BÜYÜK SAYGISIZLIK"

Konu hakkında açıklama yapan bir lise öğrencisi ise, "Binlerce insanı öldüren ve Afrika'da köleliğe maruz bırakan emperyalizmin olumlanmasını istemek büyük bir saygısızlık" ifadelerini kullandı. ABD'de ciddi tartışmalara neden olan konu, yankısını sürdürüyor.

 

İşte söz konusu ödev:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Öğretmenin öğrencilere verdiği ödev velileri ayağa kaldırdı! Görenler tepki gösteriyor

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.