28 Nisan 2024, Pazar

Netanyahu "Vur" emri verdi! Özel timlerin ilk hedefi bu 4 ismi öldürmek

Netanyahu

Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından İsrail'in de karşı saldırıya geçmesiyle bölge yangın yerine döndü. İntikam yeminleri eden İsrail'in ölüm listesi ise ortaya çıktı. 4 kişilik listede Hamas'ın lideri, sözcüsü ve son operasyonunun planlayıcısı da bulunuyor.


Hamas'ın 7 Ekim sabahı İsrail'e yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından İsrail de karşı saldırı başlattı. Bölge yangın yerine dönerken intikam yeminleri eden İsrail'in ölüm listesinde yer alan 4 isim ortaya çıktı.

OPERASYONUN ADINI DUYURMUŞTU

Dünya basınında "İsrail'in 11 Eylül'ü" olarak anılan operasyonun ardından İsrail timlerinin hedefinde dört üst düzey isim yer alıyor. Bunlardan biri, Katar'da yaşayan Hamas'ın lideri İsmail Haniye. Haniye, Hamas'ın operasyonunun adının "Aksa Tufanı" olduğunu duyurmuş ve "Topraklarımızı özgürleştirme ve esirlerimizi kurtarma mücadelemiz devam edecektir" demişti.

SALDIRININ KUMANDANI OLARAK ANILIYOR

Hedefteki bir diğer isim ise Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar. İsrail ordusundan Tuğamiral Daniel Hagari onun için, "Yahya Sinvar bu saldırının kumandanıdır ve o ölü bir adamdır" ifadelerini kullanmıştı.

OPERASYONUN PLANLAYICISI "MİSAFİR"

İsrail'in ölüm listesindeki üçüncü isim ise, operasyonun planlayıcısı olarak bilinen Muhammed Deif. Hamas'ın askeri kanadının başında yer alan Deif'in saldırı stratejisini geliştirdiği biliniyor. İsrail istihbaratından kaçmak için her gece başka bir yerde kaldığı için "Misafir" lakabıyla anılan Deif hakkında pek fazla bilgi bulunmuyor.

SÖZCÜ UBEYDE DE HEDEFTE

İsrail'in öldürmek için harekete geçeceği bir diğer ismin ise İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde olduğu öne sürüldü. İngiliz Telegraph gazetesi, Obeida'nın İsrail'in suikast listesinde üst sıralarda olduğunu yazdı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Filistin İsrail Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.