27 Nisan 2024, Cumartesi

Miçotakis, Hamas'a esti gürledi

Miçotakis, Hamas'a esti gürledi

Filistin gerilimi sonrası soluğu İsrail'de alan Miçotakis, Hamas'a esti gürledi

Gazze'ye yönelik ağır bombardıman devam ederken İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Hamas'ın İsrail'e karşı düzenlediği terör saldırılarından derin üzüntü duyuyorum" diye konuştu. İsrail'i desteklemeye devam edeceklerini belirten Miçotakis, Hamas'ın rehin tuttuğu İsraillerin de serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İsrail'in uluslararası hukuka uygun şekilde kendini savunma hakkını kullanabileceğini belirterek, sivillerin korunması gerektiğini kaydetti.

"HAMAS'IN İSRAİL'E KARŞI DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDAN ÜZGÜNÜM"

Miçotakis, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İsrail'de bir araya geldi. Yunanistan Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Miçotakis, Netanyahu ile buluşmasında "Hamas'ın İsrail'e karşı düzenlediği terör saldırılarından" duyduğu derin üzüntü ve rahatsızlığı dile getirdi.

"SİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Miçotakis, İsrail'in uluslararası hukuka uygun şekilde kendini savunma hakkını kullanabileceğini belirterek "İlk baştan beri Filistin halkı ile Hamas arasında net bir ayrım yaptık. Sizi desteklemeye devam edeceğiz ve her ne olursa olsun insanların büyük bedeller ödemeyeceğini umuyoruz." diye konuştu.

"REHİN TUTULAN İSRAİLLİLER SERBEST BIRAKILMALI"

Sivillerin korunmasının zorunlu olduğunu dile getiren Miçotakis, Hamas'ın rehin tuttuğu İsraillerin de serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. Miçotakis, insani bir krizin engellenmesinin önemine işaret etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BenjaminNetanyahu KiryakosMiçotakis Yunanistan İsrail Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.