27 Nisan 2024, Cumartesi

Merkez'in faiz kararı sonrası dolar ve altın rekor üstüne rekor kırıyor

Merkez'in faiz kararı sonrası dolar ve altın rekor üstüne rekor kırıyor

Merkez Bankası'nın faizi 650 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkarmasının ardından dolar ve altın rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Dolar 25,34 TL ile altının gram fiyatı ise 1.559 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan'ın getirilmesinin ardından yeni ekonomi yönetimi ilk faiz kararında sert bir artış yaptı. 650 baz puanlık artış yapan Merkez, faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'e çıkardı. Bu gelişme sonrası dolar ve altın rekor üstüne rekor kırmaya başladı.

 

DOLAR TÜM ZAMANLARIN ZİRVESİNDE

Perşembe gününe 23,50 seviyelerinden başlayan dolar, faiz artışı sonrası yaklaşık 2 lira birden yükseldi. 25 lira seviyesini aşan kur, 25,34 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

 

ALTIN FİYATLARI DA UÇUŞA GEÇTİ

Dolardaki yükseliş altın fiyatlarına da yansıdı. Güne 1.460 lira seviyelerinden başlayan altının gram fiyatı, kurdan aldığı destekle 100 lira arttı. Gram altında 1.559 lira ile rekor kırdı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Merkez Bankası Finans Ekonomi Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.