27 Nisan 2024, Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde iki seçenek var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde iki seçenek var

Babacan'dan Merkez'in faiz artırımına tepki: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde iki seçenek var

Merkez Bankası'nın 27 ay sonra bir ilke imza atarak faizi yüzde 15'e çıkarması DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın tepkisini çekti. Babacan sosyal medya paylaşımında "Faiz artırıldığına göre iki seçenek var. İlki; Sayın Erdoğan seçim kampanyası boyunca 'Faiz daha da inecek' diyerek herkesi aldattı. Bu durumda çıkıp milletten özür dileyecek. İkincisi; yine aldatıldı. Öyleyse bir kez daha 'Laf dinlemiyorlar' diyecek. Başka yol yok" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 650 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkardı. 27 ay sonra gelen karar DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ise tepkisini çekti. Sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunan Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde iki seçenek bulunduğunu ifade etti.

 

 

"BU DURUMDA ÇIKIP MİLLETTEN ÖZÜR DİLEYECEK"

Babacan paylaşımında şu ifadeleri kullandı; "Faiz artırıldığına göre iki seçenek var. İlki; Sayın Erdoğan seçim kampanyası boyunca "faiz daha da inecek" diyerek herkesi aldattı. Bu durumda çıkıp milletten özür dileyecek. İkincisi; yine aldatıldı. Öyleyse bir kez daha "Laf dinlemiyorlar" diyecek. Başka yol yok."

 

GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ AÇIKLAMALARINI HATIRLATTI

Paylaşımında bir videoya da yer veren Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmiş dönemde yaptığı açıklamaları ve kendisinin 19 Mart 2021 tarihinde sarf ettiği "Ekonomi bazen faiz artışlarını gerektirebilir" cümlelerini hatırlattı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Merkez Bankası Deva Partisi Ali Babacan Politika Ekonomi Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.