27 Nisan 2024, Cumartesi

Mehmet Özhaseki: Görüşmeler 2-3 gün içinde sonuçlanacak

Mehmet Özhaseki: Görüşmeler  2-3 gün içinde sonuçlanacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz" sözlerine ilişkin, "Günlerdir beka meselesinden bahsettikçe bize kızanlara, şimdi gülmeye başlıyorum. Sağ olsun Sezai Bey tam derdini söylemiş ve meramını anlatmış." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir  Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Cumhur İttifakı kapsamında devam eden  görüşmelerin 2-3 gün içinde sonuçlanacağını bildirdi. 
Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından gazete, televizyon ve haber  ajanslarının Ankara temsilcilerinin katılımıyla bir otelde düzenlenen kahvaltıda  buluşan Özhaseki, AK Parti ve MHP arasında devam eden Cumhur İttifakı  görüşmelerine ilişkin soruları yanıtladı.
Özhaseki, AK Parti ile MHP arasındaki görüşmelerle ilgili,  "MHP ile ilk başladığımızda büyükşehirler üzerinden gidelim diye düşünmüştük ama  sonra Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli Bey'in görüşmeleriyle bunun  genişletilebileceği fikri olgunlaştı. Biz de görüşüyoruz. İller üzerinde tek tek  bakıyoruz." dedi.
Türkiye'nin geçmiş olduğu hassas süreçten  dolayı özellikle Güneydoğu'da ve bazı illerde PKK'ya veya FETÖ'ye yakın isimlerin  iş başına gelme riskine karşı titizlikle hareket ettiklerini belirten Özhaseki,  20 civarında ilde ittifak yapabileceklerini ancak bu sayının artması ya da  eksilmesinin söz konusu olduğunu söyledi.
Kamuoyu araştırmalarının ve yerel aktörlerin hazırladığı  raporların daha etkili olduğunu ifade eden Özhaseki, hazırlanan bu raporları  dikkate alarak MHP ile görüşmelere devam ettiklerini vurguladı.
Özhaseki, yerel seçim hazırlıkları çerçevesindeki Cumhur İttifakı  görüşmelerinin ne zaman neticeleneceğinin sorulması üzerine, "Biz istesek de  geciktiremeyiz. Çünkü 5 günümüz var. Bunun 2-3 gün içinde sonuçlanması lazım."  diye konuştu.
"BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİNİN DE TEK OLMASI DOĞRU"
Mehmet Özhaseki, Cumhur İttifakı görüşmelerinde gündeme gelen  meclis üyelikleri konusuna ilişkin, şunları kaydetti:
"Eğer bazı yerlerde başkan adayları üzerinde ittifak etmişsek belediye  meclis üyeliklerinin de tek olması doğru. Bunu böyle yapmaya çalışacağız.  Öncesinde bütün partilerde, 'adaylıklar hususunda bir ittifak yapalım ama meclis  üyeliklerinde bütün partilerin oyları belli olsun' gibi bir temel anlayış vardı.  Ama zaman içerisinde birçok yerde birleşmeler, ayrılmalar, listelerin teke  düşürülmesi gibi bir durum ortaya çıkınca, hiçbir partinin oyunun bu dönemde ne  kadar olduğu gerçekliğini ortaya koyacak bir done olmayacak elimizde. O zaman  belediye başkanlarının da rahat çalışabilmesi için meclislerinde çoğunluğu elde  tutması gerekiyor. Yoksa belediyelerde birçok iş tıkanabilir. Biz de belediye  meclislerinde birçok yerde beraber gitmeyi deneyeceğiz. Ankara da dahil."
Özhaseki, "Tek aday koyduğumuz yerlerde listenin tek olması doğru  fikir olarak bize geliyor. Ama bazı yerlerde de yarışıyoruz. Oralarda ise listeyi  teklemenin manası yok." değerlendirmesinde bulundu.
SON SÖZÜ LİDERLER SÖYLEYECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli arasında tekrar bir görüşme olup olmayacağı yönündeki soruya Özhaseki,  "Onlar bir araya gelir mi bilemiyorum. Ama nihayetinde yaptığımız çalışmaları biz  kendi genel başkanımıza, arkadaşlar da genel başkanlarına arz edeceklerdir. Son  sözü onlar söyleyeceklerdir." karşılığını verdi.
Özhaseki, "Millet İttifakı'nda aday göstermeme istifaları beraberinde  getirdi. Siz böyle bir risk görür müsünüz?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Belki bu riskin en çok olacağı parti biziz. Şundan dolayı, önce  gayret eden, uğraşan, 5 yıl boyunca emek vermiş bazı belediye başkanlarımızı, biz  aday olarak göstermedik. İşte orada aday gösterilmeyince insanız, neler  düşündüğümüzü az çok herkes tahmin edebilir. Ancak bir dava şuuru çerçevesinde  arkadaşlarımızdan uzun boylu bir itiraz gelmedi. Kendilerine durumu izah ettik."
"AYNI OLGUNLUĞU BİR ÇOK ARKADAŞIMIZIN GÖSTERECEĞİNİ ZANNEDİYORUM"
Geçen günlerde mevcut belediye başkanlarından aday gösterilmeyen bir  ismin kendisine "Benim günahımın ne olduğunu söyler misiniz?" diye sorduğunu dile  getiren Özhaseki, "Anketler... İstiyorsanız odama çıkalım anketlere bakın. Müfettiş arkadaşların yazdıkları raporlara da bakın. Onları görün, kimseye bühtan  etmeyin." cevabını verdiğini anlattı.
Bu durumu çok büyük bir olgunlukla atlattıklarını aktaran Özhaseki,  "Şimdi de yine aynı olgunluğu birçok arkadaşımızın göstereceğini zannediyorum." dedi.
Özhaseki, izah edildiğinde başka yerlerde olduğu gibi yürüyüşler  yapılıp istifa mekanizmasının arka arkaya patlamayacağını söyledi.
"İKİ PARTİNİN OYU BİLE YÜZDE 50'Yİ AŞMAMIZA YETİYOR"
Ankara'daki son anketlerin sorulması üzerine Özhaseki, "Rahatız,  işimize bakıyoruz. İlk günlerde dağınıklık vardı. Ama çok şükür, biz çıktıkça,  anlattıkça taşlar yerli yerine oturdu. Bizim kendimize has parti tabanımız var.  Beraber olduğumuz, ittifak ettiğimiz MHP var. Bizim iki partinin oyu bile başlı  başına yüzde 50'yi aşmamıza yetiyor." dedi.
Özhaseki, projelerini anlattığı kitapçığa işaret ederek "10 senedir  'adayım' diyen bir arkadaşın çıkıp şöyle bir kitapçık ortaya koyması lazım."  ifadesini kullandı.
Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur  Yavaş'ın dile getirdiği eleştirilerin hatırlatılması üzerine Özhaseki, "Bunlara,  su fiyatları projesini anlatarak cevap verdim. Şaşkınlık içerisinde izledim. Su,  ekmek, otobüs fiyatları tarifedir. Belediye, oturur burada bir maliyet hesabı  yapar. Bir tarifedir bu. Bu bir proje değildir. Eğer raylı sistemle, yeşil  alanlarla ilgili bir şey söylüyorsanız bu bir projedir." dedi.
"ELİMİZDE BİR DELİL, BİLGİ OLSA SAVCILIĞA VERİRİZ"
Özhaseki, "PKK ve FETÖ'ye yakın isimler belediye başkanı olmasın diye  Cumhur İttifakı'nı genişlettik." sözleri hatırlatılarak muhalefetten belediye  başkan adayı gösterilenler arasında FETÖ mensubu bir ismin olup olmadığına  yönelik bir soruya şu cevabı verdi:
"Elbette elimizde bir delil, bilgi olsa mahkemeye, savcılığa veririz.  Delilden ziyade, FETÖ ağzı kullanma, FETÖ'nün sözcülüğünü yapma, FETÖ'yü  meşrulaştırma gibi bir durum varsa, buna yol açacak birtakım işaretler varsa,  oradaki bizim yerelden gelen raporlarda arkadaşlarımız işaret etmişse, ona dikkat  ediyoruz. Yoksa bilinen bir şahıs bile olsa direkt söyleriz, kimseyi zan altında  bırakmak istemeyiz. Titizliğimizin altını çizmek için söyledim."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

AK Parti Mehmet Özhaseki Görüşmeler 2-3 gün içinde sonuçlanacak

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.