28 Nisan 2024, Pazar

Kurum ve Karaismailoğlu'nun isimleri rafa kalktı

Kurum ve Karaismailoğlu'nun isimleri rafa kalktı

Erdoğan adaylık için vekillere kapıyı kapattı, Kurum ve Karaismailoğlu'nun isimleri rafa kalktı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana, Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyükşehirlerde çok özel bir durum yaşanmadıkça vekillerden aday gösterilmeyeceğini söylemesi sonrası İstanbul adaylığı için adı geçen Murat Kurum ve Adil Karaismaloğlu isimlerini şimdilik rafa kaldırdı.

Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde AK Parti'de, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere CHP'nin yönettiği büyükşehirlerde gösterilecek adaylar konusunda kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekillerinin belediye başkan adayı olarak gösterilemeyeceğini açıklamasının ardından, İstanbul için adı geçen İstanbul Milletvekili Murat Kurum ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu'nun isimleri rafa kalktı.

 

ANKET ÇALIŞMALARINDAN SONRA ERDOĞAN ADAYI AÇIKLAYACAK

AK Parti'de tüm gözler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimin aday gösterileceğine çevrilmiş durumda... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta mutlaka almak istediklerini ifade ettiği İstanbul için temayül yoklamalarında Murat Kurum, Tevfik Göksu, Erkan Kandemir ve Adil Karaismailoğlu gibi isimlerin öne çıktığı öğrenildi. İBB için adı geçen isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulurken, yapılacak çapraz anket çalışmalarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ay sonuna kadar nihai kararını vererek adayı duyuracak.

 

"VEKİL" OLMALARI İBB ADAYLIĞI İHTİMALİNİ RAFA KALDIRDI

Ancak bu noktada Erdoğan'ın, "Çok özel bir durum yaşanmadıkça vekillerden aday gösterilmeyeceğini" söylemesi kulisleri hareketlendirdi. Bu gelişme üzerine İstanbul için adı geçen Murat Kurum ve Adil Karaismailoğlu'nun aday olma ihtimali şimdilik rafa kalkmış oldu.

 

ERDOĞAN İÇİN İSTANBUL'UN YERİ AYRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan için İstanbul'un yerinin çok farklı olduğu herkes tarafından biliniyor. Her fırsatta "Aşkım, sevdam" olarak nitelendirdiği megakenti yeniden kazanmak istediklerini ifade eden Erdoğan, en doğru adayı belirlemek için deyim yerindeyse kılı kırk yarıyor.

 

İMAMOĞLU'NA SERT SÖZLERLE YÜKLENMİŞTİ

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada İstanbul için parolalarının "Yeniden İstanbul" olacağını belirterek "Yeniden İstanbul mücadelenin parolalarından biri olacaktır. İttifakımızı daha da güçlendireceğiz. Cumhur İttifakı doğru adaylarla seçime girecek. CHP bizim başlattığımız projeleri bile devam ettiremedi. CHP'li iş bilmezlerin yönetimi altında İstanbulluları yoran bir şehre dönüştü. İstanbul CHP zihniyeti elinde eski günlerini arıyor" demişti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Gündem Politika Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.