28 Nisan 2024, Pazar

Kur'an-ı Kerim'i yakan kişi kendi ülkesinde yargılanabilir

Kur'an-ı Kerim'i yakan kişi kendi ülkesinde yargılanabilir

Irak, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan kişinin iadesini talep etti! Kendi ülkesinde yargılanabilir

 

İsveç'te polis koruması eşliğinde cami önünde Kur'an-ı Kerim yakan Irak asıllı Salwan Momika için Irak harekete geçti. Irak Yüksek Yargısı, Salwan Momika'nın ülkeye iade edilip yargılanması için çalışma başlattı.

 

Daha önce de Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı İsveç'te benzer görüntüler kaydedildi. Skandal bir karara imza atan İsveç polisi, bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin verdi. Irak asıllı Salwan Momika yüzlerce kişinin önünde, polis koruması eşliğinde üzerine jambon koyduğu Kur'an-ı Kerim'i yaktı.

 

 

IRAK, ŞAHSI KENDİ YARGILAMAK İSTİYOR

Türkiye ve Müslüman dünyasından olaya sert tepkiler gelirken, Irak da harekete geçti. Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan, Momika'nın ülkeye geri getirilmesi ve yargılanması için gerekli kanuni işlemlerin yapılması talimatını verdi. Öte yandan Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'e yönelik bu eylemin kınandığı ifade edildi.

 

 

"MÜSLÜMANLARA YÖNELİK PROVOKASYON"

İsveçli yetkililerin söz konusu eyleme izin vermesinin şaşırtıcı olduğu kaydedilen açıklamada, "Yapılan bu eylem Müslümanlara yönelik provokasyondur. Her türlü aşırıcılığa karşı uluslararası toplumu sorumluluk almaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi. Irak'taki Şii dini ve siyasi lider Mukteda es-Sadr da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı nedeniyle İsveç'in Bağdat Büyükelçisi'nin kovulması ve elçilik önünde protesto düzenlenmesi çağrısı yapmıştı.

 

 

"MÜSLÜMANLARIN KUTSALLARINA HAKARET ETMEK DÜŞÜNCE HÜRRİYETİ DEĞİL"

Öte yandan İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Terör örgütleriyle ve İslam düşmanlığıyla kararlı mücadele edilinceye kadar tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını, batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz. Dili, rengi, kültürü farklı milyarlarca insanın yüreğini birleştiren Kurban Bayramı, yardımlaşmanın, paylaşmanın ve dayanışmanın timsalidir. Bayram, aşımızı, ekmeğimizi, soframızı kardeşlerimizle paylaşmaktır.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Stockholm Yargı İsveç Irak Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.