29 Mart 2024, Cuma

Kulisleri sallayan iddia:

Kulisleri sallayan iddia:

Kulisleri sallayan iddia: DEVA Partisi ve Gelecek Partisi birleşiyor, Davutoğlu onursal başkan olacak

Seçime CHP listelerinden katılan DEVA Partisi 15 vekil, Gelecek Partisi ise 10 vekil çıkardı. Kulislerde konuşulanlara göre iki parti liderleri Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, partileri birleştirmek için görüşmeleri sürdürüyor. Bu gerçekleşirse, "eş başkanlık" döneminin yanı sıra Davutoğlu'na "Onursal genel başkanlık" unvanı da verilebilir.

 

DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti; 14 Mayıs'ta gerçekleşen milletvekili genel seçimlerine CHP listesinden girdi.

 

TOPLAM 25 VEKİLLERİ VAR

CHP'nin Meclis'e soktuğu 169 vekilin 38'i ise bu saydığımız diğer partilerin vekilleri oldu. Ali Babacan'ın Genel Başkanlığını yürüttüğü DEVA Partisi'nin 15, Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin ise 10 milletvekili var.

 

"EŞ BAŞKANLIK" ELE ALINACAK

Kulislerde konuşulanlara göre bu iki siyasi partinin birleşmesi için görüşmeler yapılıyor. Sözcü'den Saygı Öztürk, 2 partinin birbirine çok yakın olduğunu ve eğer birleşme gerçekleşirse "Eş başkanlık" döneminin yanı sıra Davutoğlu'na "Onursal genel başkanlık" unvanı da verilebileceğini aktardı.

 

SAADET LİDERİ İLE DE GÖRÜŞTÜLER

Öte yandan Meclis'te güçlü bir grup kurmayı hedefleyen iki liderin, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de temasta olduğu öğrenildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Deva Partisi Ali Babacan Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.