29 Nisan 2024, Pazartesi

Kremlin sözcüsü Peskov’dan Tahran Zirvesi hakkında açıklama

Kremlin sözcüsü Peskov’dan Tahran Zirvesi hakkında açıklama

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Tahran zirvesi sonrası Türkiye Rusya ve İran arasında gerçekleşen zirvenin nihai hedefinin Suriye’de gayri meşru bulunan güçlerin bölgeden çıkması olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın sekreteri ve Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, İran’ın başkenti Tahran’da Türkiye, Rusya ve İran arasında düzenlenen 3’lü zirve ardından açıklamada bulundu. Peskov, Türkiye Rusya ve İran’ın Suriye meselesi üzerinde adım adım ilerlediklerini ve 3 ülkenin nihai hedefinin Suriye’de gayri meşru bulunan güçlerin bölgeden çıkması olduğunu söyledi. Zirve’de Rusya ile birlikte bulunan ülkelerin değerlendirmesini yapan Peskov, "Rusya ve burada bulunan diğer ülkelerin duruşu oldukça tutarlı" ifadelerini kullandı. 
Suriye’deki kimyasal silah kullanım iddialarına da değinen Peskov, “Herhangi bir doğrulama olmadan, soruşturma olmadan, kesin bir sonuç çıkarmak yanlıştır” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kremlin sözcüsü Peskov’dan Tahran Zirvesi hakkında açıklama

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.