28 Nisan 2024, Pazar

Kılıçdaroğlu, İstanbul adayını tanıttı: 5 yıl içinde...

Kılıçdaroğlu, İstanbul adayını tanıttı: 5 yıl içinde...

İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sayın Ekrem İmamoğlu 5 yıl içinde İstanbul'da bir tarih yazacağına yürekten inanıyorum. Bütün İstanbullu işte yıllardır aradığım ama bulamadığım belediye başkanı diyecek" dedi.Kürsüden İstanbullulara seslenen İmamoğlu ise, "Bugün burada hep birlikte bir tarihi yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculuğun sonunda kazanan İstanbul olacaktır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
İstanbul'u yönetmek sıradan bir olay değildir. Aday adaylarımızın tamamı son derece değerli onlar da çalışıyorlar. Aday adaylarımızı da yürekten kutluyorum. İstanbul şairlerin yazarların ressamların ilham kaynağı olan bir yer. İstanbul'a aşık olursunuz İstanbul sizi yüreğinizden yakalar. Fatih (Sultan Mehmet), İstanbul'u aldığında Haliç'te koyun otlatmayı yasaklamıştır. İstanbul'u onun koyduğu ilkelerle ruhla yönetmek zorundayız. Üniversitelerin medyanın sanatın merkezidir aynı zamanda İstanbul, tarihsel derinliği içinde o kültürel zenginliğini hep korumuştur.
Yönetenlerin biz sana ihanet ettik itirafında bulundukları bir İstanbul. Bunu itiraf ettiren İstanbul'un ruhudur kimliğidir aslında. O kimliğe baktığınızda yıllardır yönettiğiniz bir kente nasıl ihanet ettiğinizi görüyorsunuz. İstanbul ihanet edilmemesi gereken, korunması gereken bir kenttir. İstanbul'u yönetmek için bilgiye deneyime birikime ihtiyacınız var. İnsanlar hayatlarının önemli kısmını yollarda değil çalıştıkları mekanlarda geçirmeliler.
FATİH İSTANBUL'U YAŞATIN DİYE ALDI
İstanbul'u Fatih yağmalatın diye almadı yeşillikleri yok edin diye almadı İstanbul'u beton İstanbul'a dönüştürün diye almadı, İstanbul'u yaşatın diye aldı. Bütün sorunları çözebiliriz. Neyle? Bilgiyle birikimle deneyimle çözeceğiz.
Geçen ay Viyana'daydım İstanbul'u çok seviyor dedim ki İstanbul ana kent belediye başkanı olsanız ne yaparsınız İstanbul'un trafik sorununu çözerim dedi. Yönetecek kişinin kentli ile kavga etmesi değil bütün kenti kucaklaması lazım. Ekrem İmamoğlu arkadaşımız böyle bir karaktere sahip. Örnek Beylikdüzü. Beylikdüzü'nün tepesine kırlangıcı oturtan arkadaşınız. Geçen hafta Erzurum Çat'ta bir belediyemiz var o dar bütçe ile Çat'ı batının uygar kentlerinden biri haline getirmiş.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kılıçdaroğlu İstanbul aday tanıttı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.