27 Nisan 2024, Cumartesi

Kahramanmaraş'ın Büyükşehir Adayı Fırat Görgel

Kahramanmaraş'ın Büyükşehir Adayı Fırat Görgel

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'da resmi olarak duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin aralarında Kahramanmaraş'ın da olduğu 17'si büyükşehir toplamda 48 belediye başkan adayını daha açıkladı.

 

AK Parti, Kahramanmaraş için Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel'i aday olarak gösterdi.

Fırat Görgel kimdir?

Fırat Görgel, 5 Haziran 1982 tarihinde Kahramanmaraş'ta dünyaya gelmiştir. Babası emekli öğretmen, annesi ise ev hanımıdır. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamlayan Görgel, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak eğitimine devam etmiştir. 2004 yılında bu fakülteden mezun olan Görgel, üniversite yıllarında çeşitli öğrenci kulüplerinde yöneticilik ve başkanlık görevlerini üstlenmiştir. Mezuniyetinin ardından, 2005 yılı Aralık ayında Kahramanmaraş Barosu'nda stajına başlamış ve aynı yılın Aralık ayında stajını tamamlamıştır.

 

2006 yılı itibariyle Kahramanmaraş'ta serbest avukatlık yapmaya başlayan Fırat Görgel'in, Egemen Hukuk Bürosu adlı bir hukuk bürosunda üç ortağı bulunmaktadır. 2004 yılında AK Parti üyesi olarak siyasi arenaya adım atan Görgel, 2006 yılından itibaren AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları'nda çeşitli görevlerde bulunmuş ve yönetim kurulu üyeliği ile yürütme kurulu üyeliği gibi önemli pozisyonlarda yer almıştır. 2010 yılında ilginç bir döneme damgasını vuran Görgel, bu yılda AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2014 yılına kadar bu görevi sürdüren Görgel, aynı yılın mart ayında AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. 2015 yılında AK Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanlığı'na getirilen Görgel, bu görevin ardından 2020 yılında Kahramanmaraş İl Başkanlığı için aday olarak belirlenmiştir.

 

Evli olan Fırat Görgel'in 2 kız çocuğu bulunmaktadır. Siyasi kariyerindeki çeşitli görevlerle dikkat çeken Görgel, Kahramanmaraş siyasetinde etkili bir isim olarak bilinmektedir.

 

Adayları açıklamadan önce bir konuşma yapan Erdoğan'ın hedefinde DEM Parti ile yerel seçimlerde işbirliği görüşmeleri yürüten CHP vardı. Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

"Seçim beyannamesi 30 Ocak'ta"

"Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP'nin adaylarını destekleyeceğimiz 7 vilayetimiz dışındaki tüm büyükşehir ve il belediye başkan adaylarımızı ilan ediyoruz.

 

30 Ocak'ta da seçim beyannamemizi milletimizin takdirine sunacağız. Seçim takvimine göre aday listelerinin en geç 20 Şubat'ta seçim kurullarına verilmesi gerekiyor. Niyetimiz 20 Şubat'a kalmadan adaylar konusundaki tüm hazırlıklarımızı bitirmektir.

 

"CHP DEM Parti tarafından rehin alınmıştır"

Ülkemizin ikinci büyük partisi hüviyetini taşıyan CHP, mevcut yönetim altında, maalesef emperyalistlerin koçbaşlığına soyunmuş durumdadır.

 

CHP'nin, bölücü terör örgütünün güdümünden çıkamadığı için meşruiyet krizi yaşayan DEM'lilerle yaptığı işbirliği, kirli oyunun en son sahnesidir.

 

Kandil uzantılarına kırmızı halılar serip, Türk bayraklarını, Atatürk resimlerini ortadan kaldırarak, işbirliklerini aleni hale getirdiler.

 

Terör örgütlerini nasıl emperyalistler yönlendiriyorsa, CHP de artık bölücü örgütün güdümündeki partinin kontrolündedir, DEM tarafından rehin alınmıştır.

 

"Özgür efendiyi özgürleştireceğiz"

31 Mart'ta sadece şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmakla kalmayacağız aynı zamanda Özgür efendiyi de vesayetten kurtarıp özgürleştireceğiz.

 

CHP'ye bayrak tepkisi

Parlamentoda çıkmış biri, benim grup başkan vekilim leyla hanıma bayrağımıza saldırdığına dair edepsizce ifadeler kullandı. AK Parti'nin hiçbir ferdi bayrağımıza kağıt parçası, paçavra demez. O sizin cibiliyetinizde var. AK Parti bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda can veren varsa vatandır diyen partidir.

 

"tıpış tıpış oy vermek' zorunda değil"

Hiç kimse, şahsımız dahil hiç kimseye, 'tıpış tıpış oy vermek' zorunda değil. Biz, ayrım yapmadan insanımızı 'velinimet görerek' kapısını çalmak zorundayız.

 

7 ilde MHP adaylarına destek

MHP adaylarını destekleyeceğimiz 7 ilde de aynı azim, şevk ve samimiyetle çalışacağız. Cumhur İttifakı'nda ayrım asla olmayacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

fıratgörgel kahramanmaraş büyükşehir adayı fırat görgel

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.