28 Nisan 2024, Pazar

İtalya Başbakanı turistlerin borcunu ödedi

İtalya Başbakanı turistlerin borcunu ödedi

Arnavutluk'un Berat kentinde 4 İtalyan turistin, 80 avroluk hesabı ödemeden kaçması iki ülke arasında kriz çıkardı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın durumdan bahsetmesi üzerine İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İtalyan turistlerin restorana olan 80 euro tutarındaki borcunun ödenmesi talimatını verdi. Rama, Meloni'nin İtalya'nın Tiran Büyükelçisine, "Gidin ve bu aptalların faturasını ödeyin" dediğini aktardı.

 

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Arnavutluk'un Berat kentindeki bir restorandan hesabı ödemeden kaçan İtalyan turistlerin 80 euro tutarındaki borcunu kendi cebinden ödedi. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Meloni'nin İtalya'nın Tiran Büyükelçisine, "Gidin ve bu aptalların faturasını ödeyin" dediğini aktardı.

 

İTALYAN TURİSTLER, HESABI ÖDEMEDEN KAÇTILAR

Arnavutluk'un Berat kentinde 16 Ağustos'ta bir restorana giden 4 İtalyan turist, hesabı ödemeden mekandan kaçtı. İtalyan turistlerin restorandan kaçtığı anların görüntüleri hem sosyal medyada hem de Arnavutluk ve İtalya medyasında gündem oldu.

 

BAŞBAKAN MELONİ'DEN 80 EURO'LUK HESABI ÖDEYİN TALİMATI

İki ülkede büyük ses getiren olay, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın daveti üzerine yaz tatili için 14-17 Ağustos'ta Arnavutluk'a gelen İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin ziyaretinde de gündeme geldi. Edi Rama'nın durumdan bahsetmesi üzerine Meloni, büyükelçilik çalışanlarına İtalyan turistlerin restorana olan 80 euro tutarındaki borcunun ödenmesi talimatını verdi.

 

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Arnavutluk'ta restorandan kaçan İtalyan turistlerin borcunu ödediArnavutluk Başbakanı Edi Rama ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni

 

"GİDİN VE ŞU APTALLARIN BORCUNU ÖDEYİN"

Olaya dair İtalyan La Stampa gazetesine konuşan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Meloni'nin İtalya'nın Tiran Büyükelçisine, "Gidin ve bu aptalların faturasını ödeyin" dediğini aktardı. İtalya'nın Tiran Büyükelçiliğinden dün yapılan yazılı açıklamada ise, "Başbakan Giorgia Meloni'nin talimatı üzerine bir grup İtalyan turistin Berat şehrindeki bir restoranda ödemediği hesabı kapattık. İtalyanlar kurallara uyar ve borçlarını öder. Bu tür olayların tekrarlanmamasını umuyoruz" ifadeleri kullanıldı. Hesabın Başbakan Meloni'nin kişisel hesabından ödendiği vurgulandı.

 

YEMEKLERİ DE BEĞENMİŞLER

Arnavutluk medyasına konuşan restoran sahibi ise ilk kez böyle bir olay yaşadığını, hesabı ödemeden kaçan 4 İtalyan'ın yemekleri de beğendiğini belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Giorgia Meloni Edi Rama İtalya Turizm Politika Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.