28 Nisan 2024, Pazar

İstanbul Yeni Havalimanı'na uçaklar indi!

İstanbul Yeni Havalimanı'na uçaklar indi!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış günü olan 29 Ekim geldi. İstanbul'un üçüncü ve en yeni havalimanı olan İstanbul Havalimanı resmi açılışı beklemeden ilk uçakların inişine sahne oldu. Ayrıca açılış öncesinde Yeni Havalimanı'nın içinde de bir heyecan hakimdi. Hazırlıklar tamamlandı ve foto muhabirleri Yeni İstanbul Havalimanı'nın içini görüntülemek üzere içeri girdi.

Başkan Erdoğan 29 Ekim'e yetişmesi konusunda büyük önem gösterdiği Yeni Havalimanı'nın açılışı için tüm programlarını buna göre planladı ve Cumhuriyet resepsiyonunu da "Zafer anıtı" olarak tanımladığı Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirme kararı aldı.

Bu karar kapsamında Cumhuriyet Resepsiyonu için davetliler Yeni İstanbul Havalimanı'na çağrıldı. Bu aynı zamanda Cumhuriyet resepsiyonları için de bir ilk anlamına geliyor. Programa 50'nin üzerinde dünya lideri ve hükümet başkanı katılacak. İstanbul Yeni Havalimanı, sahip olduğu özellikleri ile rakiplerinin önünde yer alıyor. Tüm fazları devreye girdiğinde yıllık yolcu kapasitesi 200 milyon kişiye çıkacak dev proje, yılda 125 milyon yolcu ağırlayabilen en yakın rakibine fark atıyor. Yüz ölçümleri kıyaslandığında da, 76.5 milyon metrekarelik alanı ile İstanbul'un üçüncü havalimanının, 2017 yılının en kalabalık havalimanlarından 2 kat daha büyük olduğu görülüyor.

Havacılık tarihinin dev projesi bugün itibarıyla hizmete girdi. 5 yıla yakın bir sürede yapımı tamamlanan Yeni İstanbul Havalimanı, inşa süresinin yanı sıra sahip olduğu teknik özellikleri ile de rekorları elinde tutuyor. Türkiye'nin en yeni havalimanın hangi özellikleri ile havacılıkta rekorlar kırdığına gelin birlikte bakalım.

Habertürk'ün haberine göre, 2017 yılında dünyanın en yoğun havalimanı yıl boyunca 103.9 milyon yolcunun uğrak noktası olan ABD'deki Atlanta Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı idi. Atlanta'yı 95.7 milyon yolcu ile Pekin Başkent Havalimanı takip ederken, 2017 yılının yolcu sayısı anlamında en büyük üçüncü havalimanı unvanını ise 88 milyon kişi ile Dubai Uluslararası Havalimanı aldı.

Dünyanın en yoğun üç havalimanın yüzölçümleri İstanbul Yeni Havalimanı ile karşılaştırıldığında, en yakın rakibinin İstanbul'un yarısı büyüklüğünde olduğu görülüyor. Öyle ki, söz konusu üç havalimanı içinde en büyük alana sahip Dubai Uluslararası Havalimanı, 35 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilmiş durumda.

Havacılık sektöründe, havalimanlarının büyüklüğünü belirleyen parametrelerden birinin de uçuş yapılan destinasyon sayısı olduğu biliniyor. Buna göre, yolcu sayısı anlamında geçen yıl dünyanın en büyüğü olan Atlanta Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı'ndan 225 noktaya uçuş yapılıyor. Yine yolcu sayısı bakımından ikinci olan Pekin Başkent Havalimanı'ndan 244 ve 2017'de dünyanın en kalabalık üçüncü havalimanı olan Dubai Uluslararası Havalimanı'ndan ise 240 noktaya uçuş gerçekleşiyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

istanbul yen hava limanı açılış uçak

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.