28 Nisan 2024, Pazar

İstanbul Valisi Davut Gül, sokak köpeklerinin toplatılması talimatı verdi

İstanbul Valisi Davut Gül, sokak köpeklerinin toplatılması talimatı verdi

İstanbul Valiliği, 39 ilçede sokak köpeklerinin toplanması talimatını verdi. Kaymakamlık ve belediyelere gönderilen yazıda "5199 nolu 'Hayvanları Koruma Kanunu'nun gereğince uygulanması ilgili birimlerden talep edilmiştir.

 

 

Kanun, sokak hayvanlarının bulundukları yerlerden alınmasını, rehabilitasyon merkezlerine götürülmesini, kısırlaştırılarak tedavi edilmesini, sağlıklarına kavuştukları tespit edildikten sonra yeniden alındıkları yere bırakılmasını gerektirmektedir" denildi.

 

Türkiye'nin son aylarda gündemden düşmeyen konularından biri de başıboş sokak köpekleri oldu. Birçok vatandaşımız köpeklerin saldırısına uğrayarak yaralandı, kimisi ise hayatını kaybetti. Vatandaşların gösterdiği tepkilerin ardından İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik 39 ilçe kaymakamlığı ve belediyeye sokak hayvanlarının toplatılması için yazdı gönderdi. Bu karar vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı.

 

"HAYVANLARI KORUMA KANUNU GEREĞİNCE UYGULANMALI"

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Valiliğimizce 04.07.2023 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 39 ilçe kaymakamlığı, 39 ilçe belediyesi ve Tarım İlçe Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda 5199 nolu 'Hayvanları Koruma Kanunu'nun gereğince uygulanması ilgili birimlerden talep edilmiştir.

 

"KISIRLAŞTIRILMALI VE ALINDIĞI YERE BIRAKILMALI"

Kanun, sokak hayvanlarının bulundukları yerlerden alınmasını, rehabilitasyon merkezlerine götürülmesini, kısırlaştırılarak tedavi edilmesini, tedavi sonrası bir süre gözlemlenmesi ve sağlıklarına kavuştukları tespit edildikten sonra yeniden alındıkları yere bırakılmasını gerektirmektedir. İlgili yazı, ilgili birimlerin bu kanunun gereğince işletilmesi talebini içermektedir" denildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İstanbul Hisarcık Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.