28 Nisan 2024, Pazar

İspanya Başbakanı: destek sözü verdim

İspanya Başbakanı: destek sözü verdim

İspanya Başbakanı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde destek sözü verdim

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı. Sanchez toplantı sırasında Erdoğan'a Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde destek sözü verdiğini aktardı.

 

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan ile yaptığı görüşmeye de değindi. AB dönem başkanlığını yıl sonuna kadar yürütecek olan Sanchez, bu dönemde, AB'ye üyelik sürecinde Türkiye'yi ilgilendiren konuları gündeme getirmeye çalışacaklarına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söz verdiğini söyledi.

 

"NASIL ADIMLAR ATABİLECEĞİMİZİ TAM OLARAK GÖRMELİYİZ"

" Türkiye'nin kendisini AB'ye daha uzak değil daha yakın hissetmesini sağlamak için bu aylarda (AB dönem başkanlığı) nasıl adımlar atabileceğimizi tam olarak görmeliyiz" diyen Sanchez, Türkiye'nin öncelikli olarak talep ettiği vize serbestliği ve Gümrük Birliği anlaşmasının düzenlenmesi konularına İspanya olarak her zaman pozitif yaklaştıklarını ifade etti.

 

"GÜNDEME GETİRİLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Sanchez, İspanya'nın AB içinde tek başına karar veremeyeceğini ancak AB dönem başkanlığının verdiği yetkiler dahilinde Türkiye'yi ilgilendiren bu iki konunun gündeme getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Sanchez ayrıca, hükümetler arası ikili zirveler yapan Türkiye ve İspanya'nın arasında stratejik ve kapsamlı ortaklık olduğunu vurguladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Avrupa Birliği İspanya Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.