27 Nisan 2024, Cumartesi

İBB Başkanı Uysal'dan Büyükçekmece açıklaması: Seçim tarihinde görülmemiş organize bir iş var

İBB Başkanı Uysal'dan Büyükçekmece açıklaması: Seçim tarihinde görülmemiş organize bir iş var

Büyükçekmece'deki sahte seçmen iddialarıyla ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Seçim tarihinde görülmemiş organize bir iş var. Seçimlerin bu şaibeden kurtulması adına öncelikle Büyükçekmece seçimlerinin iptal edileceğini düşünüyorum" dedi. Uysal, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yani 8 ay içerisinde Büyükçekmece'de toplamda 11 bin 954 seçmenin kayıtlardan düşürüldüğünü söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:
Büyükçekmece'de 26-27 bine yakın bir seçme hareketi olmuştur. Bu hareketliliği bir kişinin yapması mümkün değil. 
Hiçbir yerde olmayan seçmen hareketliliği yaşanmış. Seçmen kayıtlarındaki değişiklik organize bir durum.
Büyükçekmece'de boş arsada seçmen görünüyor.  İnşaata başlanmayan yerlerde adres oluşturulmuş. İş yerleri konut gibi gösterilmiş. Ruhsatlı binaların üzerine hayali katlar oluşturulmuş. 
 Hayali katlara seçmen kaydedilmiş. Kaydı dondurulmuş seçmenlere yeni seçmenler kaydedilmiş. Seçim öncesi 736 seçmen kaydına itiraz ettik.  Büyükçekmece'de 26-27 bin seçmen hareketliliği var.  AK Parti'ye oy veranler seçim listelerinden düşürülmüş.
Mesele artık savcılığa intikal etmiştir. 5 belediye başkan yardımcısı ve Hasan  Akgün'ün ifadeye çağrıldığını biliyoruz. Savcılık soruşturma dosyasında bunların  takibi yapılacak ve nihayetinde bu bir şekilde açığa çıkacaktır.
Belediyeden eleman istenmiş ve belediyede  işçi kadrosunda olan Mehmet Özgür Samanlı diye bir kişi orada işlem yapmış. Yapmış olduğu işlem sayısı, Nüfus Müdürlüğündeki diğer memurların yapmış olduğu  işlem sayısının tam 4 katı. Günlük olarak diğer memurlar, 100 kayıt işlemi  yaparken, o şahsın yaptığı kayıt işlemi sayısı 400 ve belediyeden sahte  oluşturulan adreslere kayıt yapılan seçmenlerin tamamına yakını o şahıs üzerinden  gitmiş.
Seçimlerin bu şaibeden kurtulması adına öncelikle Büyükçekmece seçimlerinin iptal edileceğini düşünüyorum. Türkiye, seçim tarihi boyunca böyle bir organize işlem görmemiş. Soruşturma başladı. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yani 8 ay içerisinde Büyükçekmece'de toplamda 11 bin 954 seçmen kayıtlardan düşürülmüştür."
Büyükçekmece'deki seçimler iptal edilirse, buradaki trafiğe baktığımızda İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri de bundan etkilenir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İBB Başkanı Uysal Büyükçekmece açıklaması

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.