27 Nisan 2024, Cumartesi

Hizmet üretici fiyat endeksi arttı

Hizmet üretici fiyat endeksi arttı

Hizmet üretici fiyat endeksi (H-ÜFE) yıllık v,99, aylık %1,21 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Ekim ayı hizmet üretici fiyat endeksi verisini açıkladı. Buna göre H-ÜFE 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %1,21, bir önceki yılın aralık ayına göre t,08, bir önceki yılın aynı ayına göre v,99 ve on iki aylık ortalamalara göre w,10 artış gösterdi.

 

 

Ulaştırma ve depolama hizmetleri yıllık c,90 arttı

 

 

Bir önceki yılın aynı ayına göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde c,90, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde ?,90, bilgi ve iletişim hizmetlerinde ?,38, gayrimenkul hizmetlerinde r,57, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde ?,53, idari ve destek hizmetlerde ?,10 artış gerçekleşti.

 

 

Ulaştırma ve depolama hizmetleri aylık %1,61 arttı

 

 

Bir önceki aya göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde %1,61 artış, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde %0,53 azalış, bilgi ve iletişim hizmetlerinde %3,03 artış, gayrimenkul hizmetlerinde %0,36 artış, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde %4,52 artış, idari ve destek hizmetlerde %1,54 azalış gerçekleşti.

 

 

Yıllık H-ÜFE’ye göre 7 alt sektör daha düşük, 20 alt sektör daha yüksek değişim gösterdi

 

 

H-ÜFE sektörlerinden su yolu taşımacılığı hizmetleri ,32, hava yolu taşımacılığı hizmetleri A,67, depolama ve destek hizmetleri (taşımacılık için) U,69 ile endekslerin en az arttığı alt sektörler oldu. Buna karşılık sinema filmi, video ve televizyon programı yapımcılık hizmetleri 4,60, bina ve çevre düzenleme (peyzaj) hizmetleri 8,75, reklamcılık ve piyasa araştırması hizmetleri 9,79 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

 

 

Aylık H-ÜFE’ye göre 6 alt sektör daha düşük, 21 alt sektör daha yüksek değişim gösterdi

 

 

H-ÜFE sektörlerinden konaklama hizmetleri ,53, seyahat acentesi, tur operatörü, diğer rezervasyon hizmetleri ve ilgili hizmetler %8,37, hava yolu taşımacılığı hizmetleri %3,09 ile endekslerin en fazla azalış gösterdiği alt sektörler oldu. Buna karşılık programcılık ve yayıncılık hizmetleri ,25, reklamcılık ve piyasa araştırması hizmetleri ,36, bilgi hizmetleri %6,80 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

haberler gündem ekonomi ekonomimtv ekonomim dolar altın borsa Hizmet üretici fiyat endeksi arttı Türkiye İstatistik Kurumu

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.