27 Nisan 2024, Cumartesi

EÜAŞ’tan geri dönüşümle ekonomiye 71 milyon liralık katkı

EÜAŞ’tan geri dönüşümle ekonomiye 71 milyon liralık katkı

Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ), Türkiye’nin dört bir yanındaki santrallerinde yaptığı atık geri kazanım çalışmalarıyla ekonomiye 71 milyon liralık katkı sağladı.

EÜAŞ tarafından 2009’dan bu yana atılan adımlarla 39 bin 252 ton atık geri dönüştürüldü. Metalden kâğıda, camdan plastiğe kadar birçok farklı türden atık geri dönüştürülürken, 835 ton sera gazı salımı da engellendi. EÜAŞ, yaptığı çevre yatırımlarıyla üretim faaliyetleri sonucu oluşan atıklarını çevreye zarar vermeden bertaraf eden ve geri kazanımını en çok sağlayan kurum oldu.

 

 

EÜAŞ tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Entegre Çevre Bilgi Sistemi (ECBS) üzerinden derlenen verilerden yararlanılarak “EÜAŞ Atık Veri İstatistik Raporu” hazırlandı. Rapora göre EÜAŞ, enerji sektörünün geri kazanım oranının yüzde 4,24’ünü tek başına sağladı. Sadece metal atıkların dönüşümünden 12 bin 533 megavatsaat enerji tasarrufu sağlanırken, 415 ton sera gazı salımı engellendi. Kağıt atıkların dönüştürülmesiyle de yaklaşık 3 bin 500 ağaç kurtarılmış oldu. Atık yağ geri dönüşümünü de gündemine alan EÜAŞ, bioodizel üretiminde kullanılabilen 42 ton bitkisel yağı da geri dönüştürmeyi başardı. Plastik ve cam atıklarının da değerlendirildiği çalışmalarla kurum, yaklaşık 53 milyon lira gelir elde etti. Ekonomiye sağlanan toplam katkı 71 milyon lira olarak hesaplandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Elektrik Üretim A.Ş. EÜAŞ ekonomim ekonomi ekonomimtv haberler gündem sondakika Merkez Bankası Merkez Bankası’nın toplam rezervleri arttı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.