27 Nisan 2024, Cumartesi

Herkes merakla bekliyor! Onu da kurban etmişler…

Herkes merakla bekliyor! Onu da kurban etmişler…

Arkeologlar hem heyecanlandı, hem de heyecanlandırdı.Son bulunan kalıntılar, Azteklerin en önemli tapınağından.

Tapınakta, kurban edilen insanlar ve bir jaguar bulundu.Bu, en güçlü Aztek imparatorunun mezarı olabilir.Templo Mayor adıyla bilinen tapınakta, savaşçı gibi süslenmiş bir jaguarın kalıntıları bulundu. Aztek savaş tanrısı Huitzilopochtli’nin işareti, jaguarın sırtındaki tahta diskte görüldü.9 yaşındaki bir erkek çocuğunun da Huitzilopochtli gibi giydirilerek kurban edildiği görüldü.
nci gibi değerli taşlarla süslenmiş çok sayıda taş bıçak da bulundu.Meksika’nın başkenti Mexico City’de yer alan tapınak, 14. yüzyılda tamamlanmıştı. Aztekler için en kutsal görülen tapınakta bulunan bu kurbanların, yaklaşık 500 yıl önce buraya bırakıldıkları tahmin ediliyor.Daha önce herhangi bir Aztek kralının mezarına rastlanamamıştı.Baş Arkeolog Leonardo Lopez Lujan, “Şu an muazzam beklentilerimiz var. Daha derine indikçe, çok önemli şeyler bulmaya devam edeceğimizi düşünüyoruz” dedi.Kurban edilmiş jaguarın da içinde bulunduğu büyük taş sandık, büyük heyecan yarattı.Şimdiye kadar sandığın içindekilerin yaklaşık yüzde 10’unun çıkartıldığı tahmin ediliyor.Deniz kabukları, mercanlar ve denizyıldızı da Aztek kralına sunulan sandıkta. Sandığa konulmalarının gerekçesi, Azteklerin güneşle ilgili inancı. Onlara göre, güneş geceleri suyun içinde hareket ediyor.Flamingoya benzeyen “pembe kaşıkçı” kuşu da bulundu. Bu da, savaşçı ve hükümdarların ruhunu simgeliyor.Templo Mayor’un 15 katlı bir piramit olduğu tahmin ediliyor. Ancak 1521’de Meksika’yı işgal eden İspanyol askerleri, Azteklerin başkenti Tenochtitlan’la beraber bu tapınağı da yerle bir etmişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Arkeologlar Son bulunan kalıntılar Azteklerin en önemli tapınağından.

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.