26 Nisan 2024, Cuma

Her iki kişiden birinin değişim talebi vardır

Her iki kişiden birinin değişim talebi vardır

Seçim sonuçları sonrası Yeşil Sol Parti ve HDP'den ortak açıklama: Her iki kişiden birinin değişim talebi vardır

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazandığı 2. tur seçimleri sonrası Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri İbrahim Akın ve Çiğdem Kılıçgün Uçar ile HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ortak basın toplantısı düzenledi. Akın,Akın, şunları kaydetti: "Sonuçlar açıkça göstermiştir ki bu ülkedeki her iki kişiden birinin değişim talebi vardır. Bizler buradayız. Hem Meclis'te hem de hayatın bütün alanlarında değişim için demokratik mücadelenin öncülüğünü sürdüreceğiz, demokratik siyaseti büyüteceğiz" dedi.

 

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri İbrahim Akın ve Çiğdem Kılıçgün Uçar ile HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turuna ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Akın, sandığa giden, demokratik iradesini ve değişim talebini ortaya koyan vatandaşları selamladı. Akın, yüksek katılım oranıyla seçim ve sandık hukukuna sahip çıkmanın, gelecek açısından son derece önemli bir mesaj olduğunu ifade etti.

 

"EKSİKLERİ EN DOĞRU YÖNTEMLERLE AŞMAK ZORUNDAYIZ"

Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı 16 ilde, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik oy tercihinin 14 Mayıs'a göre aynen sürdüğünü aktaran Akın, "Seçim sonuçlarının temel sebeplerini sahici bir biçimde görmek ve eksikleri en doğru yöntemlerle aşmak zorundayız. Bu bizim halkımıza ve mücadele geleneğimize karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir." ifadelerini kullandı.

 

"HER İKİ KİŞİDEN BİRİNİN DEĞİŞİM TALEBİ VARDIR"

Her bir milletvekilleriyle parlamento çatısı altında demokrasi, barış, adalet, eşitlik, özgürlük ilkelerini savunmayı, demokratik cumhuriyet mücadelesini bir üst aşamaya taşımayı sürdüreceklerini belirten Akın, şunları kaydetti: "Sonuçlar açıkça göstermiştir ki bu ülkedeki her iki kişiden birinin değişim talebi vardır. O nedenle Türkiye siyasetinin öncelikli görevi de tıkandığı açık olan, toplumun kutuplaşmasına yol açan ve demokrasi zeminini ortadan kaldıran mevcut sistemi değiştirmektir. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken, sivil ve demokratik bir anayasayı hep birlikte bu anlayışla yapmamız elzemdir. Bizler buradayız. Hem Meclis'te hem de hayatın bütün alanlarında değişim için demokratik mücadelenin öncülüğünü sürdüreceğiz, demokratik siyaseti büyüteceğiz. Bu yoldan dönmeyeceğiz, toplumu esas alarak birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte kazanacağız."

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Halkların Demokratik Partisi Yeşil Sol Parti İbrahim Akın Politika Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.