28 Nisan 2024, Pazar

Hastalığını öğrenince cenazesini planladı

Hastalığını öğrenince cenazesini planladı

Diş ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, hastalığını öğrenince cenazesini planladı

 

İskoçya'da yaşayan 29 yaşındaki Emma Webster adlı kadın diş ağrıları çekmeye başlamasının ardından hastaneye gitti. Önce kanal tedavisi yapılan kadın daha sonra gerçekleştirilen detaylı incelemelerde ise beyin kanseri olduğunu öğrenerek hayatının en büyük şokunu yaşadı. 'Kesin öleceğim' diyerek kendi cenazesini planlayan Emma, mucizevi bir şekilde hayatta kaldı.

İskoçya'da Emma Webster adlı kadının başına gelenler, adeta duyanlar için ibretlik bir hikaye oluşturdu. 29 yaşındaki kadın, uzun süren diş ağrılarının ardından gittiği hastanede beyin kanseri olduğunu öğrendi ve kendi cenazesini planladı. Fakat hemen tedavisine başlanan Emma, sürecin sonunda hayatta kalmayı başardı.

 

SAĞ GÖZÜNÜN ARKASINA GİZLENMİŞ

Emma'ya önce diş ağrıları nedeniyle diş hekimine giden Webster'a kanal tedavisi uygulandı. Yapılan ameliyatın ardından çektiği yoğun ağrı hiç kesilmedi. Kısa süre sonra doktorların sinir hasarı olduğunu düşündükleri için ilaç tedavisine başladı. 2019 yılında ağrı tüm yüzüne yayıldı ve görüşü bulanıklaşmaya başladı. Bu nedenler MRI taramasına giren Emma, bu taramada sağ gözünün arkasında gizlenen beyin tümörü olduğunu öğrendi.

 

KENDİ CENAZE PLANLARINI YAPTI

Yapılan testlerin ardından hayatının şokunu yaşayan Emma bu testler sonucunda sadece oğlunun onsuz ne yapacağını düşündüğünü belirterek "Cenazemi planlamaya başlamaya hazırdım" dedi. Ancak beyin tümörünün iyi huylu olduğu yani kanserli olmadığı öğrenildi. Bu haber iyi bir haber olsa da Emma'nın ailesinde çok sayıda beyin tümörü nedeniyle ölen kişi olduğu için onu sevindirmedi. Beyin tümöründen ölen anneannesi gibi olacağını sandı.

 

İYİLEŞMEYİ BAŞARDI

Emma, Mart 2019'da tümörün yüzde 70'inin çıkartıldığı bir ameliyat geçirdi. Ameliyattan sonra denge sorunları ve güçten düşüren baş ağrıları ile baş başa kaldı. Bu sorunlar nedeniyle ailesinin yanına taşındı. Ağrıları ameliyattan sonra 8 boyunca sürdü. Şimdi Emma, tümörün büyümesini kontrol etmek için yıllık taramalara giriyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.