28 Nisan 2024, Pazar

Harekete geçtiler

Harekete geçtiler

İnfazların arkasında ABD derin devleti mi var?Martin Luther King dünya tarihindeki en önemli insan hakları savunucusu liderlerinden biri olarak kabul ediliyor.Martin Luther King aynı zamanda Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi olarak görülüyor.

Martin Luther King özellikle şiddet karşıtı ve eşitlik fikirleri ile çok sayıda kişinin desteğini kazanmıştı.Savunduğu fikirler ve dünya görüşü 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmasını sağladı.4 Nisan 1968 tarihinde, sağlık hizmetleri çalışanlarının düzenlediği gösterilere öncülük etmek amacıyla gittiği ABD'nin Memphis kentinde suikaste kurban gitmişti.Luther King'in infazcısı James Earl Ray olarak açıklanmış ve James Earl Ray bir dönem ABD'nin en çok aranan ismi olmuştu.James Earl Ray, Londra'dan Brüksel'e uçakla gitmeye çalışırken yakalanmış, 99 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve 1998 yılında yaşamını yitirmişti.Fakat Martin Luther King, John F. Kennedy, Robert F. Kennedy, Malcolm X ve Tupac Shakur gibi infaz edilen kişilerin ölümünün gerçek sebeplerinin ne olduğu yıllarca tartışıldı.Bu tartışmalar sonucu ortaya çıkan birçok soru günümüzde de henüz yanıt bulamadı.İnfazların gerçek sebebini öğrenmek isteyen bir grup ABD vatandaşı ve Martin Luther King'in akrabaları, Martin Luther King, John F. Kennedy, Robert F. Kennedy, Malcolm X ve Tupac Shakur gibi kişilerin ölümlerinin araştırılması hakkında derinlenmesine soruşturma çağrısında bulundu.1996 yılında Güney Afrika eski devlet başkanı Nelson Mandela'nın kurduğu Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu, geçtiğimiz cumartesi günü yıllar boyu komplo teorilerinin de konusu olan ölümlerin araştırılması için bir bildiri yayınladı.Bildiride, ABD eski başkanı John F. Kennedy, Malcolm X, Martin Luther King Jr. ve Senatör Robert F. Kennedy'nin ölümlerinin aydınlatılması için soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

 


 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Memphis İnfazların arkasında ABD derin devleti mi var

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.