28 Nisan 2024, Pazar

Hackerlar 9/11 saldırılarıyla ilgili verilerin bir kısmını açıkladı

Hackerlar 9/11 saldırılarıyla ilgili verilerin bir kısmını açıkladı

Orange Is The New Black dizisini internete koyan hackerlar, 11 Eylül saldırılarıyla ilgili gizli verileri sızdırmakla tehdit etmişti. The Dark Overlord ekibi, 11 Eylül saldırılarıyla bağlantısı bulunan 18 bin belgeden 650 tanesini yayınladı.

Hackerlar kısa süre önce Tdo_Hack3rs isimli Twitter hesaplarından "11 Eylül ile ilgili komplo teorilerine, HiscoxComms'dan ve diğer mecralardan sızdırdığımız 18.000 gizli dokümanla cevap vereceğiz." şeklinde tweet atmıştı. 
The Dark Overlord ekibi şimdiyse 11 Eylül saldırılarıyle bağlantısı bulunan 18 bin belgeden 650 tanesini yayınladı.
Bir fidye ödenmediği sürece, ABD 'derin devleti' için yıkıcı sonuçlar doğuracak daha fazla sızıntı ile tehdit etti.
Belge dökümü, sigorta şirketleri, hukuk firmaları ve devlet kurumlarından çalındığına inanılan 11 Eylül 2001 terörist saldırılarıyla ilgili 18.000 gizli belgenin sadece bir kısmı.
The Dark Overlord, toplamda 650 belgeden oluşan "katman 1" ve birkaç "kontrol noktasının " kilidini açmaya yetecek 12 bin dolardan fazla bitcoin aldığını söyledi.
Şifreli kalan dört katman daha var ve gruba göre, her katman daha fazla sır, daha fazla zarar veren malzeme ve daha fazla gerçek içeriyor.
Bilgisayar korsanları, " 9/11 Bildiriler" olarak adlandırdığı "megaleak" in kamuoyuna açıklanması için 2 milyon dolarlık bitcoin istiyor.
Grup ayrıca belgeleri terörist gruplara, yabancı hükümetlere ve medya kuruluşlarına satmayı teklif etti. 
RT Amerika muhabiri Michelle Greenstein, "Bu belgeleri bana satmaya istekliydiler. Bu yüzden hepsi onlar için parayla ilgili" dedi. 
Tasarım gereği "katman 1" belgeleri - eğer orijinalse - herhangi bir patlayıcı bilgi içermiyor gibi görünüyor. 
Yayınlar çoğunlukla havaalanı güvenliğinden gelen ifadelere ve 9/11 saldırılarından etkilenen taraflara yapılan sigorta ödemeleriyle ilgili detaylara odaklanıyor. 
Ancak veri dökümü, grubun blöf yapmadığını gösteriyor.
Netflix, The Dark Overlord adlı hacker grubunun istediği fidyeyi ödemeyince popüler dizilerin henüz yayınlanmamış orijinal versiyonları internete sızdırılmıştı. 
Hackerlar "Netflix, bu şekilde olmak zorunda değildi. Mütevazi teklifimizi reddettiğiniz için çok daha fazla para kaybedeceksiniz.' demişti.
Orange Is the New Black serisisinin 5. sezon bölümlerini resmi yayın tarihi olan 9 Haziran'dan çok daha öncesinde internete sızdıran hackerlar, ödemenin gelmemesi durumunda paylaşacakları dizilerin bir kısmını da liste halinde yayınlamıştı. 
Listede 37 farklı içerik yer alıyordu.
The Dark Overlord, Fox, National Geographic, Disney Channel, CBS, NBC ve ABC gibi firmalardan da çok sayıda içeriğin ellerinde olduğunu belirtmişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Hackerlar 9/11 saldırı veri açıklama

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.