27 Nisan 2024, Cumartesi

Felaket! 150 kişi kayıp…

Felaket! 150 kişi kayıp…

Brezilya'nın güneybatısında, bir demir cevheri madeninin atık barajının dün çökmesinin ardından ölenlerin çok az bir kısmına ulaşıldı.

Minas Gerais eyaleti valiliğinden yapılan açıklamada, 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı, yaklaşık 150 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.Açıklamada, bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.Madencilik şirketi yetkilileri, baraj çöktüğü esnada olay yerinde çoğu işçi 427 kişi olduğu ve bunlardan 279'unun kurtarıldığı bilgisini paylaştı.En az 100 kişinin çamurun içine gömülen ama halen ulaşılamayan kafeteryada olduğu tahmin ediliyor.İtfaiye ekipleri ise olaydan sonra bölgede 200 kişiden haber alınamadığını açıklamıştı.Barajın çökme nedeni henüz açıklanmadı.Resmi rakamların açıklanamadığı felakete neden olan barajın işletmecisi Vale S.A.’nın başkanı Fbio Schvartsman, yaşanan felakette ölenlerin çevre halkından çok, kendi çalışanı olduğunu söyleyerek tepkileri azaltmaya çalıştı.Ancak dünya çapında tepki topladı.Schvartsman, “İnsani bir trajedi! Muhtemelen çok sayıda mağdurdan bahsediyoruz. Kaç tane olduğunu bilmiyoruz ama büyük bir sayı olacağını biliyoruz” itirafında bulundu.Vale başkanı, kazaların oluşmasını önceden uyaracak siren sisteminin neden çalışmadığını ise açıklayamadı.Brezilya'da Minas Gerais'e bağlı Mariana'da 2015'te Vale SA ve  Avustralyalı BHP Billiton şirketinin işlettiği bir madenin atık barajının çökmesi  sonucu 19 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi evlerini terk etmek zorunda  kalmıştı.Merkezi Rio De Janeiro’da bulunan Vale, dünyanın en büyük demir cevheri ve nikel üreticisi. Vale ayrıca manganez, ferro alaşımlar, bakır, boksit, potaş, kaolin ve kobalt da üretmekte.Şirket 76 binden fazla çalışanıyla, dokuz hidroelektrik santralinin yanı sıra; geniş bir demiryolu, gemi ve liman ağının da işletmecisi.Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirmiş ve 3 bakanı bölgeye göndereceğini duyurmuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Brezilya demir cevheri madeni atık barajı çöktü Felaket 150 kişi kayıp

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.