18 Mayıs 2024, Cumartesi

ESAT ŞENGÜL “ENDİŞE DUYUYORUM”

ESAT ŞENGÜL “ENDİŞE DUYUYORUM”

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, saha çalışmalarına ağırlık verdiklerini 18 Haziran’da Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Kahramanmaraş’ta miting yapacağını duyurdu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini her bir adaylarını ayrı ayrı ilçelerde görevlendirmek şartıyla günlük saha çalışmaları yaptıklarını söyleyen İl Başkanı Esat Şengül, Gündüzleri esnaf ziyaretleri, akşamları ise ev ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Şengül, “Sahada gördüğümüz ne derseniz, seçim takvimi açıklanmadan önce çalışmalarımıza başlamıştık. En avantajlı parti Cumhuriyet Halk Partisinin olduğunu düşünüyorum. Biz seçimi bir yıl sonra düşündüğümüz için Mart ayı gibi saha çalışmalarına başladık. Sivil toplum kuruluşlarını bu süre içerisinde gezme fırsatı bularak bitirdik. STK’lar bittikten sonra artık bizim için köy ziyaretleri esnaf ziyaretleri anlam taşımaktadır.

ÜLKENİN BEŞ TEMEL SORUNU VAR

Ülkenin beş temel sorunları olduğunu ifade eden Şengül, “ülkenin beş temel sorunu var. Eğitim, demokrasi, İnsanların yaşam tarzı, dış politika, ekonomi?

En önemli sorunların başında demokrasi ve dış politika geliyor. Ekonomi iyi gitmediği zaman insanların cebini yakmayacak durumun olması gerekmektedir. Dövizle İthalat ihracat yapan esnaflar bitmiş durumdadır. Kendilerine çıkar yolu arıyor, fakat bulamıyorlar.

Sokaktaki insanlar Adalet Kalkınma Partisi (Ak Parti)’ye oy vermek istemiyor. Belli bir kitlede bıkmışlık söz konusudur. Elbette İyi yaptığı işleri biz de takdir ediyoruz ama artık seçmenin bir karar vermesi gerekiyor.

 İşte bu nedenle sahada gördüğüm en net manzara budur. Ak Parti’nin bir miktar oy oranı düşecektir. Ama İyi Partiye mi, Saadet Partisi mi, MHP’ mi CHP’ mi? Burası meçhul ancak Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce Üretim ekonomisine geçilmesi gerektiğini ısrarla söyleyen bir projesi var. Gittiği miting alanlarında anlatıyor. Rahmetli bölükbaşının söylediği gibi, ‘alkışlar bize oylar size’ gibi bir hissiyat oluşmazsa Muharrem bey’i birinci turda bile çok iddialı bir duruma getirebilir. Ben de iddialı bir şekilde söylüyorum partimize bir teveccüh var. Bizlerde bunu boşa çıkarmayacağız.

Cumhuriyet Halk Partisinin 7 Haziran seçimlerinde ortaya koyduğubir proje vardı, bu projelere o zaman itiraz eden iktidar mensupları, bunları nereden alacaksınız kaynağı nereden olacak diyen iktidar mensupları bizim projelerimizden biri olan askeri ücreti yükselttiler, emekliye ikramiyeyi verdiler, taşerona kadro verdiler. Buna benzer Cumhuriyet Halk Partisi’nin vermiş olduğu projelerin 6 - 7 tanesini hayata geçirdiler.

Demek ki kaynak bulunabiliyormuş. Ben yinede bir ama diyorum, bu kaynaklar doğrudan bütçemizden aktarılan kaynaklar olduğunu düşünmüyorum bunlar seçim yatırımlarıdır. Bunlar ekonomik gidişatın seçim sonrası fatura olarak tekrardan yansımasıdır. Ciddi derecede endişeliyim.

SİYASET YAPAN BİRİ OLARAK ENDİŞE DUYUYORUM

24 Haziran’da inanıyorum ki insanlar bu korkularını yenmiş olarak gelecekler. Ülkenin aydınlık geleceği için emanetini, yönetimini bir başka partinin veya amblemin altına bırakacaklar. Sahada gördüm. İktidar partisi artık adım adım iktidarı kaybetmenin korkusunu iyiden iyiye yaşıyor. Korkunun ecele faydası yok, kendileri de takdir buyurur ki iyi yaptıkları işi her yerde her platformda ifade ettik. Alkış tuttuk ama bu ekonomik gidişatın üstesinden gelemeyecekler, çıkamayacaklar. Çünkü çıkabilseler 16 yıldır iktidarlar. Ülke son iki yıldır OHAL ve KHK ile yönetilen ülke haline geldi.

EKONOMİ DÜZELSİN, GİDİŞAT DÜZELSİN!

Bunlar bu zamana kadar yapabilecekken, yapmadıklarının ve şimdi ise projelerine sunmaları bana doğru gelmiyor. 24 Haziran’dan sonra ne değişecek. İddia ediyorum bir ülkede yargı, yasama, yürütme ayrı ayrı görevlerini icra etmediği sürece asla bu ekonomik çöküşün altından çıkması mümkün değildir. Çünkü KHK ile yönetilen bir ülkede dışarıdan yatırımcı gelmez, içerde de parasını alıp kaçar giderler. İçerideki işadamları da parayı burada kazanıyor İsviçre bankasına yatırıyorlar.

24 Haziran’da da doğru bildiğini yapacaklar. İçinde bulunduğumuz bu çıkmazdan bu millet kendini kurtaracaktır, dedi.

Son olarak, Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 18 Haziran saat 14:00 müftülük meydanında halka sesleneceğini duyurarak, herkesi bu mitinge davet etti.

F.ALPER GÜLTEPE

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0


Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.