28 Nisan 2024, Pazar

Esad, Türkiye'yi Rusya'ya şikayet etti:

Esad, Türkiye'yi Rusya'ya şikayet etti:

Normalleşme için Suriye'den çekilmeyi şart koşan Esad, Türkiye'yi Rusya'ya şikayet etti: Rahatsızız

Mehmetçik'in Suriye'den çekilmesini isteyen Esad yönetimi, Türkiye'yi Rusya'ya şikayet etti. İki ülke arasındaki normalleşme için çekilmeyi şart koşan Esad, Türkiye'nin bu konudaki tavrından rahatsız olduklarını Rusya'ya iletti.

 

Ankara-Şam arasında normalleşme çabaları gündemdeki yerini koruyor. 11 yıllık aranın ardından mayıs ayında Moskova'da dış işleri bakanları nezdinde iki ülke arasında üst düzey bir temas kurulmuştu. İlişkilerin normalleşmesi için Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini isteyen Esad yönetimi, Türkiye'yi Rusya'ya şikayet etti.

 

TÜRKİYE, SURİYE'NİN TALEBİNE SICAK BAKMIYOR

İki ülke her ne kadar ilişkileri normalleştirmek istese de sunulan şartlar Ankara-Şam için iki zıt kutup gibi. Suriye, Türk askerinin ülkeden tamamen çekilmesini ön talep olarak masaya koyarken, Türkiye de bunun terörle mücadeleye ağır darbe vuracağına inandığı için pozisyonundan geri adım atmıyor.

 

"RAHATSIZIZ"

Son olarak Ankara-Şam hattında arabuluculuk yapan Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Esad ile bir araya geldi ve Türkiye'yle ilişkileri masaya yatırdı. Suriyeli mültecilerin ülkeye dönüşünün de ele alındığı görüşmede Esad, Türkiye'nin Suriye'den asker çekmeme konusundaki "inatçı tavrından" rahatsız olduklarını Rusya tarafına iletti.

 

ESAD ŞART KOŞUYOR

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın aktardığı habere göre Esad, Türk askeri Suriye topraklarından çekilmeden Türkiye ile normalleşmeye kapalı olduklarını bir kez daha dile getirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Türkiye Suriye Rusya Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.