28 Nisan 2024, Pazar

Erdoğan ve İmamoğlu'nun görüşme tarihi belli oldu

Erdoğan ve İmamoğlu'nun görüşme tarihi belli oldu

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Prensipte yarın, saat 17.00 olarak bir konuşma yapıldı. Son teyit için dönülecek. Tekrar ifade edeyim, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na davet ettiler. Oraya gideceğiz." dedi.

İmamoğlu, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde 24 Haziran  seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ile bir araya geldi.
Baş başa görüşme öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan İmamoğlu,  İnce ile kültür merkezinde buluşmalarının simgesel bir anlamı olduğunu  belirterek, İnce'nin de kültür ve sanata büyük değer verdiğini söyledi.
İmamoğlu, İnce'yi ilçelerinde ilk kez ağırlamadıklarını dile  getirerek, "Abim olarak yıllardır hep bir arada olmuşuzdur. Gelmiştir. Hiçbir  ortamda da yalnız bırakmamıştır. Bugün de bir aradayız. Bu yerel seçim sürecinde  hem tavsiyelerini hem önerilerini hem de beraber neler yapılacağının sohbetini  yapacağız. 2019'un 31 Mart'ında, İstanbul'daki yönetim anlayışının değişeceğine  zaten yürekten inandık." diye konuştu.
Muharrem İnce ise İmamoğlu'na başarılar dilemek için bir araya  geldiklerini aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Onunla birlikte olduğumuzu söylemek için, seçim çalışmalarına ne  zaman arzu ederse katılacağımı söylemek için buradayım. Herkes şunu bilmeli ki,  31 Mart'ta sadece şehrimizi kimin yöneteceğini değil, aynı zamanda gidişata ne  diyeceğiz? 17 yıldır Türkiye'yi yönetenler, 25 yıldır İstanbul'u yönetiyor.  İstanbul'un trafik sorunu var mı, işsizlik var mı? Var. Bütün sorunlar,  İstanbul'da duruyor mu? O zaman bir insan, seçimde oy verdiği bir kişiye aynı  zamanda kefil olmuş demektir. 25 yılda bu sorunların hiçbiri çözülmemiş.  Katmerlenerek büyümüş. O zaman yapılması gereken, bir değişimin önünü açmaktır."
Değişimde fayda ve refah olduğunu ifade eden İnce, bunu  İstanbulluların gerçekleştireceğini kaydetti.
İnce, bugünlerde seçmen açısından en fazla konuşulması gereken  konunun, seçmen listelerinin kontrolü olduğuna işaret ederek, Türkiye'yi  yönetenlerin ise seçime kadar FETÖ'nün iadesi, sınır ötesi operasyonları,  indirimleri, asgari ücretin artırılması gibi konuları konuşacağını ifade etti.
"PRENSİPTE YARIN SAAT 17.00 OLARAK BİR KONUŞMA YAPILDI"
Açıklamaların ardından İmamoğlu ve İnce, gazetecilerin sorularını  yanıtladı.
İnce, "İmamoğlu'nun aday tanıtım toplantısında sizi göremedik. Bununla  ilgili yorumlar yapıldı. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusuna, "Aday  tanıtım toplantısında olmasam da, kampanyanın içerisinde olurum. Ne olacak? O gün  denk gelmemiştir. Açıkçası şöyle oldu. En doğrusunu söyleyeyim. İmamoğlu beni  aradığında, benim arandığımı düşünmüş kendisi de. Ben de görmemişim onu.  Gerçekten görmedim. Mesajı da görmedim. Gördüğümde de çok geç olmuştu.  Katılamadım. Teknik bir arıza oldu." yanıtını verdi.
İmamoğlu ise aralarındaki samimiyetin böyle bir izaha ihtiyacı  olmadığını dile getirdi.
"TBMM Başkanı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan  Adayı Binali Yıldırım'ın, TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmemesine" ilişkin bir  soruya karşılık İnce, "Silahları kuşanarak gelinmez. Mertçe yarış olmalıdır.  Doğru bulmuyorum. Anayasa'ya aykırı, etik değerlere aykırı, mertliğe aykırı.  Böyle yarış olmaz. Görevini bırakacaksın. Aslanlar gibi yarışacaksın. İmamoğlu  orada yumuşak bir seçim yapıyor ama ben sert bir geçiş yapıyorum. Kusura  bakmasın. Böyle yarış olmaz." değerlendirmesinde bulundu.
Ekrem İmamoğlu, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  görüşme talebine" ilişkin ise "Aslında görüşme netleşti. Teyidi alınacak.  Prensipte yetkili bir kişi, beni aradı. Prensipte yarın, saat 17.00 olarak bir  konuşma yapıldı. Son teyit için dönülecek. Tekrar ifade edeyim, Cumhurbaşkanlığı  Sarayı'na davet ettiler. Oraya gideceğiz. Benim ziyaret amacım, yaşayan tüm  Cumhurbaşkanlarını... Cumhurbaşkanı da, büyükşehir belediye başkanlığı yapmış ve  İstanbul'a hizmet etmiş biri. Bu bakımdan kendilerini ziyaret edeceğimi ifade  etmiştim." diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adının geçmesine  ilişkin Muharrem İnce, "Öncelikle İmamoğlu benim rakibim değil, arkadaşımdır.  Adım geçebilir. Benim adım bir sürü yerde geçiyor. Adımın nereye geçmesini çok  istiyorsanız söyleyeyim. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanı  adayı olacağım." ifadelerini kullandı.
İmamoğlu ve İnce, daha sonra Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat  Merkezi'nde gençlerle sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Erdoğan İmamoğlu görüşme tarih belli

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.