28 Mart 2024, Perşembe

Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu?

Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu?

Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu? Son ankete göre sonucu yüzde 9'luk kesim belirliyor

14 Mayıs seçimleri için geri sayım devam ederken yapılan son cumhurbaşkanlığı seçimi anketinden çıkan sonuç dikkat çekti. 10 binin üzerinde kişinin katıldığı ankette "Seçim ikinci tura kalırsa hangi adaya oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 45.9'u tercihini Kılıçdaroğlu'ndan yana kullanırken, Erdoğan'ı tercih edenlerin oranı yüzde 44.6 olarak belirlendi. Ankette 'sandığa gitmem' diyenlerin oranı ise yüzde 9.5 oldu.

 

Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gidiyor. Partiler seçim çalışmalarına devam ederken anket şirketleri de yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Son olarak Area Araştırma, 12-20 Nisan tarihleri arasında 10 binin üzerinde kişi ile yaptığı anket çalışmasının sonuçlarını yayınladı.

 

KILIÇDAROĞLU ÖNDE

Ankete katılanlara "Seçim ikinci tura kalırsa hangi adaya oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Buna göre Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verenlerin oranı yüzde E.9 oldu. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verenlerin oranı ise yüzde 44.6 olarak belirlendi.

 

SEÇİMİN KADERİNİ YÜZDE 9.5'LİK KESİM BELİRLEYECEK

Anket sonuçlarına göre 'sandığa gitmem' diyenlerin oranı ise yüzde 9.5 oldu. Başa baş gelen sonuçlara bakıldığında, seçimin kaderini yüzde 9.5'lik kesim belirleyecek.

 

İLK TURDA DA KILIÇDAROĞLU KAZANIYOR

Aynı anketin ilk tur için yapılan sonuçlarında ise Kılıçdaroğlu yüzde 46.8, Erdoğan yüzde 46.7, Muharrem İnce yüzde 3.9, Sinan Oğan ise yüzde 2.6 oranında oy alıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Seçim 2023 Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.