27 Nisan 2024, Cumartesi

Erdoğan araya girdi! Putin ve Poroşenko ile görüştü: Diyalog ile çözün

Erdoğan araya girdi! Putin ve Poroşenko ile görüştü: Diyalog ile çözün

Son günlerde savaşın eşiğine geldikleri konuşulan Rus ve Ukrayna Devlet Başkanları Putin ve Poroşenko arasındaki gerginliğe ilişkin ilk adımı Türkiye attı. Başkan Erdoğan'ın araya girmesi ile ilk girişim sonrasında iki liderle de görüşen Erdoğan’ın, sorunları diplomatik yollarla çözümlemenin önemini vurguladığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, her iki görüşmede de Karadeniz'de Rusya ile Ukrayna arasında son günlerde yaşanan gerilim ele alındı.

"SORUNLARI DİPLOMATİK YOLLA ÇÖZÜN"

Her iki tarafı da dinleyen ve gerilime ilişkin endişelerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sorunları diplomatik yollarla çözümlemenin önemini vurguladığı kaydedildi.

 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CNN Türk-Kanal D ortak yayınında önemli açıklamalar  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CNN Türk-Kanal D ortak yayınında önemli açıklamalar

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Putin Poroşenko Diyalog Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.