27 Nisan 2024, Cumartesi

Dünyanın en soğuk 15 yeri

Dünyanın en soğuk 15 yeri

Kış mevsimi, kuzey yarımkürede etkisini yavaş yavaş hissettirmeye başlıyor. Hatta büyük bölümü karla kaplandı bile. Peki dünya genelinin en soğuk yerleri neresi? Listede'de Türkiye de var. İşte bu sorunun cevabı olan dünyanın en soğuk 15 yeri.

Kanada'nın bu küçük kasabası, dünyanın kutup ayısı başkenti olarak da biliniyor. Kuzeyin bu uzak diyarının hava sıcaklığı -26 derece civarında.Erzurum, Türkiye Hava durumu bültenlerinde sık sık karşımıza çıkan soğukluk rekorları kıran Erzurum, bu konuda dünyanın da önde gelen kentlerinden biri. 2014'te Erzurum yılın en soğuk dönemi olan Ocak ayında -37 dereceyi gördü.Urumçi, Çin Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi de dünyanın en soğuk yerlerinden bri. Kentte kışın ortalama hava sıcaklığı -10 derece.

Edmonton, Kanada

Rusya'dan sonra dünyanın en büyük ikinci ülkesi olan Kanada'da bulunan Edmonton'da kış aylarında ortalama sıcaklık -11 derece dolayında.

Murmansk, Rusya

Listede Rusya kentlerinin ağırlığı bariz bir şekilde hissediliyor. Bu kentlerden biri Murmansk. Murmansk'ın kış aylarındaki ortalama hava sıcaklığı -12 

Vladivostok, Rusya

Rusya'nın en doğudaki kenti olan Vladivostok, aynı zamanda Transsibirya tren hattının da nihai durağı. Binlerce kilometre uzaklıktaki Vladivostok'ta ortalama sıcaklık sıfırın altında 13.1 derece.

Saskatoon, Kanada

Donmuş göller, çatılardan sarkan sarkıtlar ve buz gibi hava. Saskatoon'unda en sıradan görüntüler olarak sayabileceğimiz bu manzarayı -14 dereceye varan soğuğa borçluyuz.

Arhangelsk, Rusya

Rusya'nın kuzeyinde, denize kıyısı olan Arhangelsk, dünyanın en soğuk kentlerinden biri. Yılın büyük bölümünü buz kaplı denizle geçiren ARhangelsk sakinleri aynı zamanda -15 derecelik ortalama sıcaklıkla yaşıyor.

Novosibirsk, Rusya

Rusya'nın en büyük kentlerinden biri olmasının yanı sıra Novosibirsk aynı zamanda dünyanın en soğuk kentlerinden de biri. Sibirya bölgesinde yer alan kentin kış aylarında ortalama sıcaklığı -16 derece.

Astana, Kazakistan

Yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Kazakistan'daki Astana, dünyanın en soğuk başkentlerinden biri olma özelliği taşıyor. Kentin kış aylarındaki ortalama sıcaklığı -16 derece.

İrkutsk, Rusya

Listede yer alan bir diğer Rus kenti de İrkutsk. Yaklaşık yarım milyon insanın yaşadığı İrkutsk'un kış aylarındaki ortalama sıcaklığı -19 derece.

Harbin, Çin

Urumçi'den sonra dünyanın en soğuk kentleri listesine giren bir diğer Çin kentiyse Harbin. 9 milyondan fazla insanın yaşadığı Harbin'de kış aylarındaki ortalam sıcaklık -20 dereceye ulaşabiliyor.

Ulan Batur - Moğolistan

Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur, uzun ve karanlık kış aylarıyla biliniyor. Kentte kış ayları boyunca ortalama sıcaklık -25 derece.

Yakutsk, Rusya

Lena Nehri kıyısında yer alan ve Yakutistan Özerk Cumhuriyeti'nin de yönetim merkezi olan Yakutsk'ta kış aylarında sıcaklıklar -56 dereceye kadar düşmekte. Bu da insanların uzun süreler boyunca evlerine kapanması anlamına geliyor.

Oymyakon, Rusya

Sırada dünyanın en soğuk yerleşim birimi var. Oymyakon küçük bir kasaba olmakla birlikte dünyanın en soğuk yerleşim yeri. Oymyakon'da kış aylarında ölçülen en soğuk hava -80 dereceye varmakta.Oymyakon'da şu anda ölçülen hava sıcaklığı tam olarak -40 derece.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Dünya en soğuk 15 yeri

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.