27 Nisan 2024, Cumartesi

Doğru Yol Partisi hakkında suç duyurusu

Doğru Yol Partisi hakkında suç duyurusu

Anayasa Mahkemesi'nin, bazı siyasi partilerin 2014 ve 2015 yıllarına yönelik mali denetimine ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Doğru Yol Partisi'nin genel merkeze ait 2014 yılı kesin hesabının gönderilmemesi nedeniyle yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmedildi.

Anayasa Mahkemesinin, bazı siyasi partilerin 2014 ve 2015 yıllarına ait mali denetimlerine ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. 
Yüksek Mahkeme'nin 2014'e ilişkin denetimlerine göre, Doğru Yol Partisi'nin (DYP) genel merkeze ait 2014 yılı kesin hesabının gönderilmemesi nedeniyle yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına, parti genel merkez kesin hesabının denetimi gerçekleştirilmediğinden partinin 2014'e ilişkin hesabının kanun uyarınca kabul edilmesinin mümkün olmadığına karar verildi.
Gezi Partisi'nin kanuna uygun olmayan 15 bin 490 lira 36 kuruş gelir, 13 bin 577 lira 91 kuruş gider olmak üzere toplam 29 bin 68 lira 27 kuruş karşılığı parti mal varlığının hazineye irat kaydedilmesine hükmedilerek, hazineye irat kaydedilenler dışında kalan bölümün eldeki bilgi ve belgelere göre doğru, denk ve kanuna uygun olduğu belirlendi.
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), kanuna uygun olmayan bin 151 lira 5 kuruş gider karşılığı parti mal varlığının hazineye irat kaydedilmesine, hazineye irat kaydedilenler dışında kalan bölümün eldeki bilgi ve belgelere göre doğru, denk ve kanuna uygun olduğuna hükmedildi.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin kanuna uygun olmayan 2 bin 800 lira gider karşılığı parti mal varlığının hazineye irat kaydedilmesi kararlaştırıldı, hazineye irat kaydedilenler dışında kalan bölümün eldeki bilgilere, belgelere göre doğru, denk ve kanuna uygun olduğu tespit edildi.
Büyük Anadolu Diriliş Hareketi Partisi'nin, genel merkez kesin hesabının dayanağını oluşturan gelir-gider belgeleri ile bu belgelerin kaydedildiği defterlerin gönderilmemesi nedeniyle parti sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına hükmeden Yüksek Mahkeme, partinin 2014 yılı kesin hesabında gösterilen ve belgelendirilmeyen 26 bin lira gelir, 26 bin lira gider olmak üzere toplam 52 bin lira karşılığı parti mal varlığının hazineye irat kaydedilmesini kararlaştırdı.
Doğuş ve Aydınlık Partisi'nin, Devrimci İşçi Partisi'nin, Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin, Büyük Birlik Partisi'nin, Vatan Partisi'nin, Hak ve Özgürlükler Partisi'nin, Demokratik Sol Parti'nin, 2014'e ilişkin kesin hesaplarının incelenmesi sonucunda bu partilerin gelir ve giderlerinin eldeki bilgilere, belgelere göre doğru, denk ve 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na uygun olduğuna hükmedildi.
Türkiye İşsizler ve Emekçiler Partisi ile Bağımsız Cumhuriyet Partisi'nin 2015 yılı kesin hesaplarının incelenmesi sonucunda ise her iki partinin de gelir ve giderlerinin eldeki bilgilere, belgelere göre doğru, denk ve 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na uygun olduğu belirlendi.
Öte yandan Türkiye Sosyalist İşçi Partisi'nin 2014 ve 2015 yılı kesin hesaplarının incelenmesi sonucunda da her iki yıla ait gelir ve giderlerin eldeki bilgilere, belgelere göre doğru, denk ve 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na uygun olduğuna hükmedildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Anayasa Mahkemesi' siyasi partiler 2014 ve 2015 mali denetim Doğru Yol Partisi suç duyurusu

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.