27 Nisan 2024, Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'ın son hamlesine sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'ın son hamlesine sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Komite Toplantısı'nda konuşma yapıyor. ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri açıklamasına 'talihsizlik' diyerek ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Amerika Başkanı'nın, Golan Tepeleriyle talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir krizin, yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;Yeni Zelanda'daki arzu edilmeyen terör saldırı nedeniyle İslam İşbirliği Toplantısını acil olarak topladık. Buradan, yüreği bizimle birlikte atan dünyadaki tüm müslüman kardeşlerime selamlıyorum. Yeni Zelanda halkına menfur eylemden dolayı taziyelerimi iletiyorum.Amerika Başkanı'nın Golan tepeleriyle talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir krizin, yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz veremeyiz. 1967’den bu yana İsrail’in altında bulunmaktadır. Böyle hassas bir meselede sessiz kalması emrivakilere boyun eğmesi düşünülemez. Filistin davasına sahip çıkmak İsrail zulmü karşısında Filistin'in hak ve hukukunu savunmak bizim için vazgeçilmezdir. Bu hassas süreçte doğrudan bizi ilgilendiren hususlarda daha aktif ve girişken olmamız mesuliyet üstlememiz gerekiyor.
TRUMP NE DEMİŞTİ?
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri ile ilgili, "ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." açıklamasını yapmıştı
"NE İLK NE DE SON SALDIRI"
Yeni Zelanda saldırı buz dağının görünen yüzüdür. Müslümanları hedef alan ne ilk ne de son saldırıdır. Bu nefret suçlarının failleri ya bulunmuyor ya da adi suçlu denilerek örtbas ediliyor. Sorunları halının altına süpüremeyiz. Biz görmezden geldikçe sorunlar katlanacaktır. Sesimizi yükseltmedikçe batılı hükümetler konforlarını bozmayacaktır.  Bir daha benzer acılar yaşanmasın, camilerimiz kan gölüne dönmesin diye tavrımızı net bir şekilde ortaya koymalıyız.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Erdoğan Trump son hamlesi sert tepki

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.