27 Nisan 2024, Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek teksahneye çağırdı! İşte o isimler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek teksahneye çağırdı! İşte o isimler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da aday tanıtım toplantısında konuştu. Samsun ilçe belediye başkan adaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alaçam ve Asarcık'ta Cumhur İttifakı'nın adaylarının destekleneceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da eski stadyumun yerine yapılacak millet bahçesine, 1989'daki kazada ölen Samsunsporlu futbolcular için anıt dikileceğini de açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Mustafa Demir'i daha önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda partisinin 17  ilçe belediye başkan adayını duyurdu.  

AK Parti, Samsun'da 19 Mayıs, Bafra, İlkadım, Kavak, Salıpazarı, Tekkeköy, Vezirköprü ve Yakakent olmak üzere 8 ilçede mevcut belediye başkanlarını yeniden aday olarak gösterdi. AK Parti, Çarşamba, Terme ve Havza'da ilçe başkanlarını, Atakum'da ise  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'i aday olarak belirledi.

AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında Asarcık ve Alaçam ilçelerinde  aday göstermeyerek MHP'nin adaylarını destekleyecek. Asarcık'ta Şerif Kılağuz, Alaçam'da ise İlyas Acar, Cumhur İttifakı'nın adayı oldu.

İşte adaylar...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Mustafa Demir

19 Mayıs: Osman Topaloğlu

Atakum: Zihni Şahin

Ayvacık: Halil Kalaycı

Bafra: Hamit Kılıç

Canik: İbrahim Sandıkçı

Çarşamba: Halit Doğan

Havza: Sebahattin Özdemir

İlkadım: Erdoğan Tok

Kavak: İbrahim Sarıcıoğlu

Ladik:  Nurhan Yapıcı Özel

Salıpazarı: Halil Akgün

Tekkeköy: Hasan Togar

Terme: Ali Kılıç

Vezirköprü: İbrahim Sadık Edis 

Yakakent: Hüseyin Kıyma

Cumhur İttifakı adayları

Alaçam: İlyas Acar (MHP)

Asarcık: Şerif Kılağuz (MHP)
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Hem millet hem de AK Partililer olarak birlik ve beraberlik içinde düşmanı sevindirmeyerek, aydınlık geleceğimizi hep beraber inşa edeceğiz. Biz yolumuza, şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan dava erleriyle yola devam edeceğiz. 

Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini hep birlikte zafere taşıyacağız. 

"2019'DAN 2023'E KESİNTİSİZ..."

Bu yıl Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışınınn 100. yıl dönümü. Bu yıl 19 Mayıs'ı daha farklı heyecanla kutlayacağız. 19 Mayıs'tan başlayarak bir asırlık kutlamaları, gelecek nesillere bu vatanında hangi fedakarlıklar kurulduğunu gösterecek şekilde gerçekleştireceğiz. 2019'dan 2023'e kadar olan milli mücadele ve yeni devletimizin kuruluş dönemini kesintisiz kutlama programıyla değerlendirmeyi planlıyoruz.

Ahlat'ta bir makam yapıyoruz. Orada geceleyeceğiz, oradan yola çıkıp Malazgirt'e gideceğiz. Kudüs davasını canımız pahasına sahipleniyoruz. Mekke'nin Medine'nin üzerine çok titriyoruz.

"SAMSUN'DA BAŞLAYAN YOLCULUK ASLA BİTMEYECEK"

Her alanda yapacağımız yatırımlarla şehrimizi misyonuna uygun konumuna çıkarmalıyız. Samsun'u millet bahçesiyle, müzesiyle 100. yıla uygun projelerle donatacağız.Ben millet kıraathanesi diyorum, bu CHP zihniyeti kumarhane anlıyor. Niye, Hani dervişin zikri-meselesi var ya, bunlarınki ona benziyor.

Samsun'a 28,5 katrilyonluk yatırım yaptık. Sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla Samsun'u ekonomide lokomotif şehir haline getireceğiz. Bundan bir asır önce Samsun'da başlayan yolculuk asla bitmeyecek. Bu yıl içerisinde Çarşamba, Kavak ve Alaçam ilçelerinde toplam bin kişilik yüksek öğrenim yurtları açacağız. Yaptıklarımızı söylüyorum, yapacaklarımızı değil. 99 spor tesisi inşa ettik.

Samsun şehir hastanemiz 900 yataklı olarak planlandı. Şu an ihale aşamasında. Samsun'da 3 katrilyon lira tutarında sosyal yardım yaparak ihtiyaç sahibi insanlarımızın yanında olduk. Samsun'da son 16 yılda 8 baraj inşa ettik. Taşkın ve sel baskınlarına çözüm bulmak için çalışıyoruz.

"TAZMİNAT KOMİSYONU KURDULAR"

1,5 milyona yakın tazminata mahkum oldu. İşi gücü yalan. Ve şu anda devam eden mahkemeler var, onlardan da gelecek. Bunun tazminatları ödemek üzere bir tazminat komisyonu CHP'nin içinde kurdular. Para topluyorlar şimdi milletvekillerinden. Onun için de rahat rahat yalan söyleyebiliyor.Samsun'da işveren ve sigortalılarımıza 1 katrilyon lira destek sağladık.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Türkiye, Cumhuriyet tarihimiz boyunca ne zaman yükselişe geçmişse önüne hep tuzaklar döşenmiştir. Gezi olaylarıyla bu ülke çevreci mi yapılmak isteniyordu? Asla...  Şimdi Türkiye 16 yıldır bir kez daha yükseliş istikametinde ilerliyor ama önümüze yine tuzaklar konuyor.

Bay Kemal Avrupa’ya gidiyor Almanya’da YPG paçavrasıyla fotoğraf çektirenlerle yan yana o da poz veriyor. Avrupa başta olmak üzere ülkemizi dışarıdan yıpratmaya çalışanların değirmenine su taşıyanlar var. CHP’nin kimlerle birlikte hareket ettiğine baktığınızda zaten amacı görürsünüz. Tüm bu gayretlerin amacı Türkiye’nin önüne geçerek patinaj yapmasını sağlamaktır. 

"İSİMLERİNİ MİLLET BAHÇESİNDE YAŞATACAĞIZ"

1989'da Malatyaspor maçı için yola çıkan ve Havza'daki kazada hayatlarını kaybeden 5 kardeşimiz için bir anıt dikerek ahde vefamızı göstereceğiz. Samsunspor'umuz o elim kazadan sonra renklerine siyahı da ekledi. O kazada vefat edenlerin isimlerini yapacağımız millet bahçesinde yaşatacağız 

TANITIM TOPLANTISI ÖNCESİ HALKA HİTAP ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Samsun Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı öncesinde salon dışında bekleyen vatandaşlara da hitap etti.

Samsun'un 31 Mart'ta yeni bir destan yazacağına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyükşehirde yazacak, ilçelerde yazacak. Ana kademeyle yazacak, kadın  kollarıyla yazacak, gençlik teşkilatıyla yazacak. Buna hazırız değil mi? Fakat  burada fazla bir zaman kalmadı. 31 Mart'a kadar kapı kapı inşallah dolaşacağız.  Bütün akraba, ahbap, yar, yaren, hepsine ulaşacağız." diye konuştu.

31 Mart akşamı vatandaşlarla bir demokrasi mutluluğunu birlikte  yaşayacaklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Rabia'mızı güçlendireceğiz. Tek millet diyeceğiz. Tek bayrak  diyeceğiz. Tek vatan diyeceğiz. Tek devlet diyeceğiz ve yola böyle devam edeceğiz  ama bir olacağız. İri olacağız. Diri olacağız. Kardeş olacağız, hep birlikte  Türkiye olacağız. Bizi bölemeyecekler. Bizi birbirimizden ayıramayacaklar. Çünkü  biz birbirimizi Allah için seviyoruz. Biz yaratılanı Yaratan'dan ötürü sevdik.  Gücümüzü de bu birliğimizden alıyoruz. Onun için sizlerden özellikle gayret  istiyorum. Zira siyaset bu birliğin, beraberliğin, dayanışmanın iyi yönetildiği  bir zirve işidir. Sizin gözlerinizde bunu görüyorum. Sizler bu davaya böyle  inandınız, yüreklerinizi böyle verdiniz. Onun içindir 16 yıldır bu yolda böyle  yürüdük ve böyle yürümeye de devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyeciğin gönül işi olduğunu, bu seçimlerde  sloganlarını da "gönül belediyeciliği" olarak belirlediklerine işaret ederek,  "Bunu da bizden iyi yapan var mı? Yok. Hizmeti bizden iyi yapan var mı? Yok. Bunu  zaten Samsunlu kardeşim çok işi biliyor. Buradan ta Sarp'a bu yolların dili  konuşuyor." değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, konuşmasını tamamlamasının ardından belediye başkan  adaylarının tanıtım toplantısının düzenlendiği salona geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Samsun'da çocuklar çiçeklerle karşıladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek sahneye çağırdı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.