27 Nisan 2024, Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şimdi onlar da başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şimdi onlar da başladı

Ankara'da esnaflara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tanzim satış notalarıyla ilgili, "Seçim sonrası belediyelerimizin organizasyonu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, ilgili bakanlıklarımız oturacaksınız, konuşacaksınız. Belki de bu işleri belediyelerin organizesiyle en ücra köşelere kadar yapma adımlarını da atabiliriz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zincir marketlerle ilgili olarak da "Çağrılarımıza rağmen fiyatları indirmediler. Ama şu uygulamayı başlattık, zincir marketler de fiyatları indirmeye başladı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Voleybol Sahası'nda düzenlenen Türkiye Esnaf Buluşması'na katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:
Geçmişte gıda sektöründe esnaflık yapmış bir kardeşiniz olarak sizleri en iyi ben anlarım. Belediye başkanlığım döneminde de başbakanlığ ve cumhurbaşkanı olduğum dönemde de sizlerle bir araya gelmeye çalıştım.
Kardeşlerim ülkemizde 3 binin üzerinde odamıza bağlı 1 milyondan fazla esnaf ve sanatkarımız bulunuyor. Aileler ile birlikte düşününce karşımıza 8-10 milyonluk bir sayı çıkıyor. Biz esnaf kredilerinin faiz oranını yüzde 47'den yüzde 4-5 civarına indiren iktidarız.
Esnaflarımızın kullandığı kredilere sağladığımız çalışmalarla sizlerin faiz yükü altında ezilmenizin önüne geçtik. Şu anda esnaf ve sanatkarlarımız 200 bin lira ile 500 bin lira arasında kredi kullanabilmektedir. Bugüne kadar sadece 2 milyona yakın esnafımıza 100 milyar lira kredi verdik. Sadece bu yıl kullandıracağımız kredi kefaleti 22 milyar lira. 
Kooperatif kefaletli kredilerde kanuni takip alacağının sıfıra yakın olması hamdolsun esnaf ve sanatkarımızın ahlakına işaret ediyor. Küçük sanayi sitelerinin inşasında TOKİ'yi etkin olarak kullanıyoruz.
Ticari araçlardaki ÖTV ve KDV indirimini mart ayı sonuna kadar uzattık. Siz istediniz biz de yaptık. Vergisini düzenli ödeyen esnafa da 5 puanlık indirim yaptık. 
FIRSATÇILARA KARŞI ÇOK ÖFKELİYİZ
Milletimiz özellikle sebze ve meyve fiyatları başta olmak üzere günlük hayatını doğrudan etkileyen fırsatçılar karşısında haklı olarak çok öfkelidir. Biz de öfkeliyiz. İşte onun için bu tanzim satışların kurulması kararını aldık. İşte bu yüzden tanzim satış noktalarını kurma kararı aldık.  Seçim sonrası belediyelerimiz ve ilgili bakanlıklarımızla oturup konuşacaksınız. Belki de bu işleri  belediyelerimizin koordinesinde sizlerle birlikte ülkemizin en ücra köşelerine kadar yapma adımlarını da atabiliriz.
Sebze meyve tanzim satışında olduğu gibi aynı uygulamayı temizlik ve bakliyat ürünlerinde de uygulamayı düşünüyoruz. Bizim amacımız fırsatçılara ders vermektir. Milletimizin sırtına kene gibi yapışan fırsatçıların yola geldiğini gördüğümüzde artık bu tür yöntemlere ihtiyaç kalmayacaktır. Amacımız asla ve asla  esnaf ve sanatkarımıza rakip olmak, onların ekmeğini elinden almak değildir. Bizim derdimiz vatandaşımıza ucuz ürünü satabilmektir.
"ŞİMDİ BANA KIZACAKLAR"
Ahilik kültürü, ahilik ilkeleri, ahi ahlakı diyoruz ya işte bunun önemini son yaşadığımız hadiselerde bir kez daha gördük. Şayet esnaf ve sanatkarlarımız kendi içlerinde ahilik değerlerine uymayan çürük elmaları ayıklar, fırsatçıların önünü keserlerse devletin bu tür müdahalelerine ihtiyaç olmaz.. Bizim işimiz zaten bu değil ki. Biz şu anda bu işi yoluna sokalım diye bu adımları attık.
Zincir marketler diyoruz ya şimdi bana buradan kızacaklar biliyorum. Çağrılarımıza rağmen fiyatları indirmediler. Ama şu uygulamayı başlattık, zincir marketler de fiyatları indirmeye başladı. 
Baktık ki sistem tam oturmadı belediyelerimizin riyasetinde sizlerle iş birliği içinde yeni bir yol haritasıyla en ücra köşeye kadar dağıtım mekanizmasını güçlendirerek bu adımları atacağız. Bu ekonomik tetikçilere de sağlamından bir Osmanlı tokadını hep birlikte vuracağız.
BUGÜNKÜ MESELE SOFRAYI DONATMAK MESELESİDİR
Bugünkü mesele kuru ekmek bulmak değil sofrayı donatmak meselesidir. Bu hayat standartlarını talep etmek vatandaşlarımızın hakkıdır. Bizim de bu standartlarımızı sağlamak görevimizdir. Biz milletimizi dünyanın en ileri ülkelerinin standartlarına çıkarma sözü veriyoruz. İcraatlarımıza yetişemeyenler aradaki farkı göremezler. İnşallah ekonomik tetikçilere de sağlamından bir Osmanlı tokadını hep birlikte vuracağız.
STOKLARDA ÇÜRÜTTÜLER
Bu devlet bu millet tarihinde 1915'te Çanakkale'de bir tas çorbayı kardeşi Mehmet ile paylaşan bir kültürün mensubudur. Bizim karşımıza patates, domates, patlıcanla çıkanlar inanın stoklarda bunları çürütmüşlerdir. Bunları yakaladık.
Çıkmış bir genel başkan bayan "ben bunları birbirine karıştırıyorum" diyor. Sen siyaseti birbirine karıştırıyorsun. Milletimizin üst üste yaşananlar seçimler sonrası yorulduğunu biliyoruz. İnşallah Türkiye 31 Mart seçimleri sonrası 4,5 yıl kesintisiz bir istikrar dönemine kavuşacaktır.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Ankara Erdoğan esnaflara seslendi

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.