28 Nisan 2024, Pazar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'de niye yapmadın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'de niye yapmadın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'suyu ucuzlatacağım' diyen Kılıçdaroğlu'na Erzurum'dan cevap: İzmir sendeydi, suyu ucuzlattın mı? Sen İzmir'e su veremiyordun. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün 28 Şubat, postmodern darbenin, o utanç gününün 22. yıldönümü. Bugün 28 Şubat, başörtülü kızlarımızın üniversiteye alınmadığı günün yıl dönümü. Bu çileleri CHP ile çektik, CHP zihniyeti bu" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep  Tayyip Erdoğan, partisinin Erzurum İl Başkanlığınca İstasyon Meydanı'nda  düzenlenen mitingde halka hitap etti.
Erzurumlulara, "Palandöken yüce dağ, altı mor sümbüllü bağ, seni  vermem yadlara, nice ki bu can sağ dadaşlar. Yüreği Palandöken gibi yüce, kalbi  şehrinin kapıları gibi açık dadaşlar." diye seslenen Erdoğan, "Erzurum, kar  şehri, yar şehri Erzurum. Asya'nın kapısı, Türkiye'nin tapusu Erzurum.  Medeniyetimizin, tarihimizin medarı iftiharı Erzurum. Nene Hatun'un diyarı,  istiklalimizin karargahı Erzurum. Her oğlu bir Alparslan, her kızı bir Nene Hatun  olan Erzurum." ifadelerini kullandı.
Erzurum'u "Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler" diyen İbrahim  Hakkı Hazretlerinin ve nice gönül sultanının, "Yare varacak günümdür, çıkam  yollara yollara" diyen Emrahların, Sümmani Babaların, hak ve halk aşıklarının  şehri olarak niteleyen Erdoğan, sözlerini sürdürdü:
"Yemen'den Revan'a, Libya'dan Galiçya'ya kadar bir zamanlar bizim olan  tüm topraklarda şehitlerinin kanı olan Erzurum. Selçuklu'nun, Osmanlı'nın,  Cumhuriyetin gözbebeği Erzurum. Mücadelesiyle tarihimizi yazan, türküleriyle  kültürümüzü yaşatan, gönül tellerimizi titreten Erzurum. 'Erzurum kilidi mülk-i  İslam'ın Mevla'ya emanet olsun Erzurum. Erzurum derbendi ehli İslam'ın Mevla’ya  emanet olsun Erzurum. Erzurum gayet şecaatli erler var idi nisası ricali haydar  idi edebli erkanlı bir diyar idi Mevla'ya emanet olsun Erzurum.' Seni Alvarlı Efe  Hazretlerinin işte bu duasıyla selamlıyorum Erzurum."
Erzurum'u, bir aylık aranın ardından bugün kar, tipi altında bir kez  daha gönülden selamladığını belirten Erdoğan, Erzurumluların soğuk havaya rağmen  meydanı doldurduğunu söyledi.
Erdoğan, geçen yıl da iki defa şehre geldiğini, Erzurumlularla hasret  giderdiğini dile getirdi. "Her fırsatta Dadaşlarla buluşmak bize güç veriyor." diyen Erdoğan,  Erzurum'un ilçelerine de selam gönderdi.
MİLLİ MÜCADELEMİZİN ATEŞİ ERZURUM'DA YAKILMIŞTI
Milli mücadelenin ateşinin Erzurum'da yakıldığını, Erzurum  Kongresi'nde ne denmişse, Kurtuluş Savaşı'nda onun yapıldığını anımsatan Erdoğan,  "Erzurum Kongresi'nin 100'üncü yıl dönümüne hazırlanıyoruz değil mi? Bütün yıl  dönümlerimiz gibi, Erzurum Kongresi'nin 100'üncü yıl dönümünü de coşkuyla  kutlamanın yanında, gelecek nesillere kalacak eserler ortaya koymalıyız.  Çünkü,  unutmayın 'Vatan bir bütündür, bölünemez', yani biraz sonra göstereceğim ilkemizi  bir asır önce buradan haykırmıştık.  Çünkü, 'manda ve himaye' yani 'vesayet',  kabul edilemez şiarını bir asır önce Erzurum'da tüm dünyaya ilan etmiştik." diye  konuştu?
"Ama birileri ne diyor? Ülkemizde bölücü terör örgütünün desteğinde  olanlar ne diyor?" diye soran Erdoğan, HDP'li milletvekillerinin bölücü terör  örgütüne yönelik sözlerinin yer aldığı görüntülerin izletilmesinden sonra,  sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün Erzurum'dan yeni bir güneş yükseliyor. Ama bakınız ne diyor?  'Kürdistan' diyor. Bölücü terör örgütünün başının heykelini dikeceklermiş, bunu  diyor. Bu can bu tende oldukça, sizler bu kardeşinize bu görevi verdikçe  bilesiniz ki bunlar bu ülkede heykeli bırak, önce kendilerini kurtarsınlar. Bu  ülkeyi bölemeyecekler. Kürdistan Kuzey Irak'ta. Çok seviyorlarsa oraya gitsinler.  Benim ülkemde Doğu Anadolu var, işte Erzurum. Benim ülkemde Güneydoğu Anadolu  var. Benim ülkemde Karadeniz var. Benim ülkemde Akdeniz var. Benim ülkemde Orta  Anadolu var. Benim ülkemde Ege var. Benim ülkemde Marmara var ama benim ülkemde  'Kürdistan' diye bir bölge yok. Böyle bir bölünmeye de asla müsaade etmedik,  etmeyiz."
SÖYLE BANA ARKADAŞINI, SÖYLEYEYİM SANA KİM OLDUĞUNU
Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet vurgusu yapan Erdoğan,  "İşte şu anda kim kiminle kol kola? CHP, HDP, sözde İYİ Parti ve ne yazık ki  Saadet Partisi. Dördü bir araya gelmişler." dedi.
Hazreti Muhammed'in, "Kişi sevdikleriyle beraberdir" hadisini paylaşan  Erdoğan, "Şimdi söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Değerli  kardeşlerim ya huyundan, ya suyundan, ya dilinden bir yerden kapacak. CHP ile kol  kola olan ne olacak, onlar gibi olacak. Aynı şekilde İYİ Parti, aynı şekilde  HDP'yle. Şimdi bunlar bir ittifak oluşturmuşlar, biz de bir ittifak oluşturduk.  Bizim ittifakımızın adı Cumhur İttifakı. Nerede başladı 15 Temmuz'da. 15  Temmuz'dan bu yana 7 Ağustos Yeni Kapı ruhuyla yürüyoruz. İnşallah temennim odur  ki pazara kadar değil mezara kadar yürüyelim." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilere "Erzurum, 31 Mart'ta  istikrarımıza, istiklalimize, istikbalimize göz dikenlere bir kez daha derslerini  veriyor muyuz? Bir kez daha milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Bir kez daha  tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor muyuz, bir kez daha  gönül belediyeciliği diyor muyuz? Cumhur İttifakı'nın yanında yer alıyor muyuz?  Büyükşehirde ve tüm ilçelerimizde belediye başkan adaylarımıza, Cumhur İttifakı  ve bunun yanında AK Parti ve MHP'li adaylarımıza sahip çıkıyor muyuz?" sorularını  yöneltti.
Alandakilerin hep bir ağızdan "evet" demesi üzerine Erdoğan,  "Maşallah. Kar, bora, fırtına benim dadaşlarımı engellemiyor. İşte yine  meydanlardasınız. Temennim odur ki inşallah teşekküre geldiğimde hava çok daha  güzel olur ve sizlerle burada on binlere hitap ederiz. Rabbim hepinizden razı  olsun." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Erzurum'un belediye başkanı adaylarıyla vatandaşları selamladı.
BİZ FERHAT'IZ SİZ DE ŞİRİN
Biz sadece her fırsatta Erzurum’a gelmekle kalmadık, yatırımlarla ve hizmetlerle Erzurum’a layık olmaya çalıştık. Bugüne kadar Erzurum’a 24 katrilyon lira yatırım yaptık. Atatürk Üniversitesi bünyesinde Açıköğretim Fakültesi’ni kurduk, Erzurum Teknik Üniversitesi’ni şehre kazandırdık. 13 bin 776 kapasiteli yurt binaları açtık.
Erzurum Yakutiye’ye Millet Bahçesi yapıyoruz. Millet bahçesinin içine millet kıraathanesi de kuracağız. Erzurum’a bin 200 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. Ovit Tüneli ile Erzurum’u Karadeniz’e bağladık, oralardan geçilemiyordu, biz Ferhat’ız, siz de Şirin.
Yollar kısalıyor. Palandöken lojistik merkezini kazandırdık. Demiryollarını yeniledik. Erzurum'un kent içi trafiğini tramvayla rahatlatmak için çalışmalara başladık. Erzurum Havalimanı'nı genişlettik. 2004 yılında Erzurum'u doğalgazın rahatlığıyla buluşturduk. 2019 yılında İspir ve Köprüköy'e doğalgaz arzı yapacağız. Erzurum'a 11 baraj ve 5 gölet daha inşa ediyoruz.
SEN İZMİR'E SU VEREMİYORDUN
Bay Kemal ne diyor: "Ankara'da İstanbul'da eğer biz belediyeleri alırsak suyu azaltacağız" diyor. İzmir sendeydi, suyu ucuzlattın mı? Sen izmir'e su veremiyordun. DSİ'yi devreye soktuk oraya su getirdik. Akşam yalan, sabah yalan. SSK genel müdürüyken bunlar ölüleri bile rehin aldılar. Erzurumlu iş insanlarımıza 3 katrilyon tutarında yatırım teşviki verdik.
BU ÇİLELERİ CHP İLE ÇEKTİK
Bugün 28 Şubat, postmodern darbenin, o utanç gününün 22. yıldönümü. Bugün 28 Şubat, başörtülü kızlarımızın üniversiteye alınmadığı günün yıl dönümü. Bu çileleri CHP ile çektik, CHP zihniyeti bu. Bu ülkenin tarihindeki her darbe, cunta, vesayetin kendisi bir beka sorunudur. Türkiye son 6 yıldır tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar çok sayıda saldırıya maruz kaldı.  Hiçbiri tesadüf değildi. Hesapsız kitapsız değildi.
SİZİN TARİHİNİZDE YOKLUKLAR KUYRUĞU VAR
15 Temmuz'da bir telefon haykırışıyla sokaklara dökülmüştü. Bay Kemal bunları kahvesini yudumlayarak izliyordu. Bay Kemal sen darbecisin, darbecilerle birliktesin. Geçmişinizde bu var. Kendinizi aklayamazsınız. Menderes'in ipini çekenlerle senin zihniyetin budur. Sen şimdi bölücü terör örgütüyle birliktesin. Delil ortada.. Baktım Batman'da bir ilçede konuşuyor. Domates, biber, patlıcan. Sizin tarihinizde yokluklar kuyruğu vardı. Senin baban da bunu iyi bilir sen de iyi bilirsin. Yağ kuyrukları, benzin kuyrukları sende ilaç kuyruğu var. Şimdi yokluk kuyruğu yok, varlık kuyruğu var. Size biz fırsat vermeyeceğiz diye bu adımları attık. Fiyatlar yarı yarıya indi. Sen hala ayrı yerdesin. 9 kez kaybettin. Hala aynı yerdesin. Mayıs 2013'te ne oldu? IMF'ya borç kaldı mı? Bitti. İşte biz buyuz. Daha iyi olacağız, daha güçlü olacağız.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Erdoğan Kılıçdaroğlu cevap İzmir sendeydi suyu ucuzlattın mı?

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.