27 Nisan 2024, Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP'li isim kürsüye çıkınca Meclis'ten ayrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP'li isim kürsüye çıkınca Meclis'ten ayrıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulundan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşmasını dinlemeden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin soru üzerine, "Nasıl ayrılmayalım? İstiklal Marşını şu parlamento içerisinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi? Onlarla kol kola gezenleri, onlarla omuz omuza verenleri dinleyelim mi?" dedi.


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel  Kurulu'ndan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşmasını dinlemeden  ayrılmasına ilişkin, "Nasıl ayrılmayalım? İstiklal Marşı'nı şu parlamento  içerisinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi şehit edenleri  dinleyelim mi? Onlarla kol kola gezenleri, onlarla omuz omuza verenleri  dinleyelim mi?" dedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel gündemle toplanan TBMM Genel  Kurulu'ndan, HDP Eş Genel Başkanı Buldan’ın konuşmasını dinlemeden ayrıldı.
Şeref Holü'ne gelen Erdoğan, gazetecilerin "Erken gidiyorsunuz"  şeklindeki sözleri üzerine, "Nasıl ayrılmayalım? İstiklal Marşı'nı şu parlamento  içerisinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi şehit edenleri  dinleyelim mi? Onlarla kol kola gezenleri, onlarla omuz omuza verenleri  dinleyelim mi? Eğer bunlara sizler de olumlu bakıyorsanız, diyecek bir şeyim yok  ama benim ne vicdanım ne karakterim ne şu topraklar altında yatan şehitlerimin  ruhunu ben muazzep edemem. Onun için de bunları dinleyemem." şeklinde konuştu.
Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından bir gazeteci, "HDP'nin kapatılması  için bir girişim olacak mı?" diye sordu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Parti kapatmak ayrı bir şey, suç irtikap  edenler ayrı bir şey. Parti kapatma konusu farklı ama suçu irtikap edenlerle  ilgili hukukun çok farklı çalışması lazım. CHP Genel Başkanı 'hak, hukuk, adalet'  diyor. Hak, hukuk, adalet kimler için çalışacak? Onlara da yargı kararını vermesi  lazım." değerlendirmesinde bulundu.
Saldıraya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayıp  aramayacağına ilişkin soru üzerine Erdoğan, bu konuda açıklama yaptığını  belirterek, "Yorumumu yaptım. Daha niye arayayım?" dedi.
Kendisinin, "Türkiye İttifakı'na" ilişkin açıklamalarından sonra bu  saldırının gerçekleştiğinin belirtilmesi ve zamanlamasına ilişkin  değerlendirmesinin sorulması üzerine de Erdoğan, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin İttifakı', saldırıya çağrı mıdır? Yoksa burada bir şehit  var ve bu şehidin kimler tarafından şehit edildiği belli. PKK ile hangi siyasi  örgüt,  el ele, kol kola geziyor ve bunun yanında da Türkiye'deki siyasi partiler  kol kola veriyorlar, kol kola verdikten sonra da oraya gidiyorlar. Burada artık  bir gaz sıkışması var. Bu insanların, birikmiş olan bu gaz sıkışması karşısında,  nereye gideceksin; bunların hepsini etraflıca bir incelemek, bunun üzerinde de  düşünmek lazım. Değil mi? Yani bunları bir istismar şeyine dönüştürmenin de  anlamı yok. Buralarda çok dikkat etmemiz gerekir. Ben bile bir Cumhurbaşkanı  olarak, herhangi bir şehit evi ziyaretinde, öncelikle soruyorum; 'Gidişim orayı  rahatsız eder mi? Eğer edecekse gitmeyeyim' derim. Dua yapacaksam duamı evimden  yaparım. Olay bu kadar basit."
Erdoğan, akşam Mecliste gerçekleştirilecek, resepsiyona katılıp  katılmayacağına ilişkin soruya da "Katılacağım." yanıtını verdi.
ŞENTOP ÖZEL OTURUMDA KONUŞTU
Genel Kurul, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un başkanlığında açıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şentop konuşmasına başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da izlediği Genel Kurul'a, liderlerden ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi.
Erdoğan'ı locaya gelişinde AK Parti Grubu ayakta alkışlarken, MHP Grubu da ayakta karşıladı.
ÖZEL OTURUMDA KONUŞMALAR...
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un açıklamaları;
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye için sivil siyasetin  dışında zemin, demokrasiden başka çare, diyalog içermeyen bir söylem arayışında  olmanın, ülkenin geleceğini baltalamak olduğunu belirterek, "Hangi düzeyde olursa  olsun, neyi amaçlarsa amaçlasın, ne tür bir kisveye bürünürse bürünsün  fikirlerini hakim kılmak veya rakiplerini zayıf düşürmek için şiddeti bir yöntem  olarak benimseyenler, şiddet ile arasına mesafe koyamayanlar, bu ülkenin ve  milletin aleyhine çalışmaktadırlar." dedi. 
Şentop, TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan Meclis Genel  Kurulunda konuştu.
Çatısı altında gururla bulundukları bu yapının, yalnızca bir bina  olmadığına işaret eden Şentop, bu çatının altında yankılanan, işgal teşebbüsüne  karşı istiklal iradesinin, istilacılara karşı hürriyet mücadelesinin ve bütün  bunları milletle birlikte yapma ısrarının gür sesi olduğunu söyledi.
Şentop, bu Meclisin, mirası istiklal, mizacı hürriyet, temeli milli  irade olan bir yüce abide olduğunu ifade ederek, "Zira, milletin ve vatanın en  zor günlerinde teşekkül etmiş, Türkiye’yi istiklale taşıyan milli mücadele  iradesinin merkezi olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihi önderliğinde  milletimiz, o güne kadarki kahramanlıklarının özeti, o günden sonraki cesaretinin  önsözü sayılacak bir dirençle kurtuluşunu elde etmiştir. Bu vesileyle Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ü, mesai ve silah arkadaşlarını, Birinci Meclis'in her biri  şeref numunesi üyelerini ve kurtuluşa yüreklerini koyan aziz şehitlerimizi  rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum." diye konuştu.
"İHANETE GEÇİT VERMEDİLER"
Şentop, bu Meclis yüce ve mukaddes olduğu için 15 Temmuz gecesi,  milleti bizar ve demokrasiyi tarumar etmek isteyen hain darbe girişimine, milli  iradenin tecelli ettiği TBMM'yi bombalayacak kadar alçalmış darbecilere karşı  milletin ve Meclisin kahraman üyelerinin direndiğini, o ihanete geçit vermediğini  anımsattı.
15 Temmuz'da girişilen darbe teşebbüsüne karşı eşine az rastlanır bir  liderlik sergileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sunan  Şentop, o gece şehit olan vatan evlatlarını rahmet, gazileri minnetle andı.
"TÜRKİYE'NİN GİTTİKÇE ARTAN BİR ETKİNLİĞE SAHİP OLMASI TESADÜFİ DEĞİLDİR"
TBMM Başkanı Şentop, dünyanın büyük dönüşümler yaşadığı, köklü  değişimlere şahit olduğu bir dönemden geçtiğine işaret ederek, bu büyük dönüşüm  ve değişimin, hem tarihi mirası hem de coğrafi konumu sebebiyle Türkiye'ye büyük  görevler yüklediğini vurguladı.
Dünyanın en çok komşuya sahip ülkelerinden birisi olarak Türkiye'nin,  bölgesinde ve dünyada olup bitenlere geçmişte hiç rastlanmadığı ölçüde müdahil  olduğunu, iddialarını ve iradesini her fırsatta, her zeminde ısrarlı bir biçimde  dile getirdiğini anlatan Şentop, "Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada gittikçe  artan bir etkinliğe sahip olması tesadüfi değildir. Türkiye bu güce, gayretli  milleti, basiretli idaresi, yerli ve milli politikaları ve en önemlisi de köklü  demokrasi geleneği sayesinde ulaşmıştır." dedi.
Şentop, kuruluşunun 99. yıl dönümünü coşkuyla kutladıkları ve istiklal  gayretiyle milli mücadeleyi yürüten Birinci Meclis'in, bugün olduğu gibi milletin  bütün renklerini zenginlik olarak bünyesinde barındıran bir yapıya sahip olduğunu  belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Farklı kökenlere ve kimliklere sahip birçok isim, memleketin bir  kısmı işgal edilmişken Ankara'da bir araya gelmişti. Hepsinin ortak idealiyse,  esaret altında değil, bu cennet vatanın üstünde bağımsız bir şekilde yaşamaktı.  Birinci Meclisten devraldığımız mirasın önemli bir parçası da işte bu istek ve  iradedir. Bu vesileyle bir daha tekrar etmekte fayda görüyorum ki Türkiye ancak  farklılıklarını çatışma bahanesi değil, zenginleşme imkanı olarak gören bir  anlayışla ilerleyebilir. Dar ve daraltıcı bir bakış açısıyla bu ülkeye bakmak,  geçmişte acısını çektiğimiz bir illettir. 1920 ruhundan bize miras kalan anlayış,  farklılıklarımıza rağmen Türkiye'den yana olmayı, aynı bayrak altında eşit  vatandaşlar olarak yaşama iradesini zorunlu kılmaktadır.
Köklü bir seçim ve parlamento geleneğine sahip bir ülke olarak Türkiye  için sivil siyasetin dışında zemin, demokrasiden başka çare, diyalog içermeyen  bir söylem arayışında olmak, bu ülkenin geleceğini baltalamaktır. Bu sebeple,  hangi düzeyde olursa olsun, neyi amaçlarsa amaçlasın, ne tür bir kisveye  bürünürse bürünsün fikirlerini hakim kılmak veya rakiplerini zayıf düşürmek için  şiddeti bir yöntem olarak benimseyenler, şiddet ile arasına mesafe koyamayanlar,  bu ülkenin ve milletin aleyhine çalışmaktadırlar."
"TÜRKİYE İLE SAĞLIKLI VE VERİMLİ İLİŞKİ KURMANIN TEK YOLU..."
TBMM Başkanı Şentop, yüce Meclisin Türkiye'nin zor günlerden çıkışına  rehberlik etmiş bir kurum olduğunu dile getirdi.
Milli mücadele döneminde top sesleri Polatlı'dan duyulurken ya da  işgalin karanlığı her ufku bürümüşken "Ya İstiklal, ya ölüm" şiarını yükselten,  Mehmet Akif'in "Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal" mısrasıyla tamamlanan  İstiklal Marşı'nı defalarca ayakta alkışlayan Gazi Meclisin ruhu neyse, şu an  kendilerini bir araya getiren Meclisin ruhunun da o olduğunu vurgulayan Şentop,  bu ruhun, bu istiklal arzusunun, en büyük iftihar tabloları olduğunu, bu sebeple  Türkiye'nin büyük bir ülke ve milletin yeryüzünün en mümtaz topluluklarından  olduğunu söyledi.
Türkiye'nin, nereden geldiğini de nereye ilerleyeceğini de çok iyi  bildiğini belirten Şentop, şunları kaydetti:
"Tarihin bütün karmaşık ve bunalımlı dönemeçlerinde öne çıkıp düzen  sağlayan bir topluluk olarak milletimiz, bugün de insanlık değerlerinin safında,  her türlü haksızlığın ve zulmün karşısındadır. İnsanlık değerlerinin safında  olmayı erdem, haksızlığa karşı çıkmayı vazife bilen aziz milletimizin  temsilcileri de bu yüce Mecliste aynı tavrı takınmaktadır. Bunun en son örneği,  15 Mart'ta Yeni Zelanda'da gerçekleşen katliam karşısında Mecliste grubu bulunan  bütün partilerimizin ortak bir bildiriye imza atmalarıdır. Bütün parti  gruplarımıza gösterdikleri bu tavır dolayısıyla teşekkür ediyorum.
Bugün Batıda İslam'a, Müslümanlara ve genel olarak yabancılara karşı  hastalıklı bir düşmanlık yükselmektedir. Bu tehlikeli tırmanış, uluslararası  camianın ve özellikle de Batılı hükümetlerin ve karar alıcıların ciddiyetle  üzerinde durması gereken bir boyuta ulaşmıştır. Dahası, İslam karşıtlığının  giderek Türk düşmanlığına evrildiğini teessüfle görmekteyiz.  Bazı Batılı  hükümetler, İslam dünyasına ve Türkiye'ye yönelik bu düşmanlığın ne kadar büyük  bir tehlike olduğunu görmek bir yana, kimi zaman Türkiye'ye karşı dostlukla  bağdaşmayan tavırlar sergilemektedirler. Bu sonuçsuz kalmaya mahkum, adil ve  dostane olmaktan uzak, Türkiye'nin özgül ağırlığını hesaplayamamaktan kaynaklanan  tavrın gözden geçirilmesi, bir an evvel karşılıklı saygıya ve menfaate dayalı  ilişki tarzının benimsenmesi gerekir.
En zor şartlar altında bile harici müdahalelere boyun eğmeyen  Türkiye'nin bugün eriştiği güç görmezden gelinerek dayatmacı politikalara mecbur  bırakılmak istenmesi, bu ülkenin ruhunu ve önemini kavrama eksikliğinden  kaynaklanmaktadır ve büyük bir hatadır.  Hele de Türkiye'ye yönelik dayatmaların  bir parçası olmak üzere terörün ve teröre müzahir yapıların desteklenmesi,  başarılı olmak bir yana, Türkiye'nin haklı öfkesini celbetmektedir. Türkiye,  haritaları cetvelle çizilmiş, anayasaları cebren yapılmış, idarecileri özel  olarak yetiştirilmiş, köksüz ve hedefsiz nev-zuhur devletlere benzemez. Bu  yüzden, Türkiye ile sağlıklı ve verimli ilişki kurmanın tek yolu, bu ülkenin ve  milletimizin hassasiyetlerini kavramaktan, samimi bir yaklaşım geliştirmekten  geçer."
"ÇOCUKLARA YÖNELİK SUÇLARDA KATI, TAVİZSİZ VE HIZLI SÜREÇLER YÜRÜTÜLMELİ"
Mustafa Şentop, bugünün sadece Milli Egemenlik Bayramı değil, aynı  zamanda çocukların bayramı olduğuna işaret ederek, milletin ve vatanın istikbali  olan çocukları daima bir kıymet olarak hayatlarının, gelecek planlarının en  hayati kısmına yerleştirmeleri gerektiğini bildirdi.
Çocuklarına ve gençlerine önem vermeyen bir milletin, yok olmanın  eşiğinde olduğunu ifade eden Şentop, bu yüzden çocukları ve gençleri milli ve  manevi değerlerlerle donatıp, kendi ayakları üzerinde duran, istiklal ve hürriyet  aşığı, çağın gerektirdiği donanıma ve niteliklere sahip fertler olarak  yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.
Şentop, çocuklarla ilgili çabalarını, modern hayatın ve dijital  dönüşümlerin doğurduğu yeni sonuçları göz önüne alarak güncellemeleri gerektiğini  dile getirerek, "Ayrıca çocuk suçluluğunda ve çocukları hedef alan suçlarda bir  artış görülmektedir. Bu hususlarda, özellikle çocuklara yönelik suçlarda TBMM  başta olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarımız daha etkin bir çalışma  yapmalıdır. Çocuklara yönelik suçlarda katı, tavizsiz ve hızlı süreçler  yürütülmelidir. Çünkü çocuklar bize geleceğin ve Allah’ın emanetleridir." dedi.
"BUGÜNÜMÜZÜ İSTİKLAL İÇİN GAYRET GÖSTERENLERE BORÇLUYUZ"
"Bugün bu vatanda ve bu bayrağın altında yaşayan hür bir millet,  bölgesel ve küresel anlamda sözüne kulak verilen güçlü bir devlet isek, bunu  istiklal, hürriyet ve aziz milletimiz için gayret göstermiş kimselere borçluyuz."  diyen Şentop, başta ilk Meclis Başkanı, milli mücadelenin lideri ve Cumhuriyetin  banisi Gazi Mustafa Kemal ve Birinci Meclis'te kurtuluş mücadelesine omuz veren  bütün milletvekilleri olmak üzere Meclis çatısı altında görev yapan, vatan,  millet, bayrak ve devlet uğruna şehit düşen, gazi olan, 15 Temmuz hain darbe ve  işgal girişimine karşı dururken makamların en yücesine ulaşan her bir vatan  evladını rahmetle, minnetle, şükranla andığını ifade etti.
Halkın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Şentop, her geçen  yılın demokrasinin kökleşmesine, milletin refah ve selametine, devletin  kudretine, yeniden büyük Türkiye davasının muzafferiyetine katkı yapması  temennisinde bulundu.
"ŞİDDET YOLUYLA SİYASİ NETİCE ELDE ETMEYE ÇALIŞMAK..."
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  TBMM Başkanvekili Levent Gök ve bazı milletvekillerine yönelik Ankara'nın Çubuk  ilçesinde müessif bir saldırı gerçekleştiğini belirterek, bu saldırıyı kınadı, geçmiş olsun dileklerini iletti. Şentop, bir daha bu tür olayların yaşanmamasının  en büyük temennileri olduğunu söyledi.
Şiddet yoluyla siyasi netice elde etmeye çalışmanın, şiddeti  meşrulaştırmak veya desteklemenin kabul edilemeyecek bir tavır olduğunu  vurgulayan Şentop, bunun Türkiye'ye yakışmadığını kaydetti.
Şentop'un konuşmasından sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin  Özkoç da Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunulduğunu belirterek, ellerindeki  görüntüler ve tanık ifadelerinin bu gerçeği tüm çıplaklığıyla ortaya koyduğunu  söyledi. Özkoç, şöyle dedi:
"Bugün siyasetin ortak olması, lincin hesabının sorulması gereken  gündür. İtidal çağrısı yapılıyorsa, Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Türk  siyasetinin gördüğü en itidalli, en soğukkanlı, barış ve kardeşlikten yana  iradesini en açık şekilde ortaya koyan liderdir. Şehidimiz bir parti, bir hane  için değil vatanımız için canını ortaya koymuş evladımızdır, hepimizin evladıdır.  Bir şehidimizin acısında ortak olamayacaksak, millet olarak hiçbir noktada yan  yana gelemeyiz. Biz şehit cenazelerine böyle bakıyoruz. Şehit, bizim  şehidimizdir, hepimizin şehididir. Evladını bayrağımıza sarılı tabutuyla  kucaklayan her ailenin yanında olacağız. Bu linç girişimini, şehit aileleriyle,  bir toplumsal tepkiyle ilişkilendirmeye çalışanları kınıyor, vicdan ve sağduyuya  davet ediyoruz. Linç girişimiyle ilgili hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi  olacağız."
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı’nın açıklamalarından satır başları:
Zorlu şartlarda Meclis açılmadan bir yıl önce Mustafa Kemal Samsun'a çıkmış; Erzurum ve Sivas kongreleriyle ortak bir saf oluşturmaya başlamıştır. Hedef milli mücadeleyi yürütecek Meclis'tir. O yüzden TBMM merkezli Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kuvayi Milliye hareketini, Mustafa Kemal'in tarihi rolünü hepimiz tekraren takdir, minnet ve hürmet ile anıyoruz.
Tarihi olayları sadece anmak yetmez. Bizlere gösterdiği yolu her zaman hatırlatmak gerek. Tarihi mirasın en başında şüphesiz milletin istiklalini, milletin azim ve kararlılığı kurtaracak ilkesi vardır. Bu mandacılığı, acaba bu tür hamiliklerden siyasi fayda sağlar mıyım diye düşünmeksizin reddetmek anlamına gelir.
Ortak kaderimiz ve geleceğimiz için takip edilen milli politikaların sonu mutlaka selamete erişecektir. Çeşitli meydan okumalar karşısında, toplumsal hayata karşılık gelen hassasiyetleri iç siyasetin konusu yapmamak, kuvayi milliye ruhunun ve bu Meclis'in onurudur görevidir.
Bu millet imkansızı mümküne çeviren bir ruha, vefakarlığa ve dayanışma bilincine sahiptir. Bunu dün göstermiştir. Bugün o insanların torunları aynı düşüncededir. Bu millet bir imparatorluğun çocuklarıdır. O tarihi çizgiyi muhakkak en gerçekçi şekilde kararlılıkla geleceğe uzatacaklardır.
99 yıl önce Meclisimizde kalpaklılar, fesliler ve sarıklılar vardır. Onlar ortak bir dayanışma ruhunda bir araya gelmiş, her türlü müzakereyi milletin kurtuluşu istikameti yapmışlardır. Bize bırakılan miras, siyasi rekabeti aynı şekilde yapmak, ancak Türkiye'nin geleceğini bir üst değer olarak tutmaktır.
Unutulmasın ki Meclis’in sözü, milletin nihai sözüdür. Bugün bizi burada özel oturumla bir araya getiren Meclis’e karşı duyduğumuz ortak saygı değil midir? Bu saygı, milletin kader birlikteliğinin neticesi olarak görmemiz değil midir? Öte yandan Cumhuriyet ve demokrasilerde kurallar bellidir. Yöneticileri halk seçer ve geri çağırır. Makamlar kimseye mülk değildir. Seçim sonuçlarına hukukun imkanları yönünde itiraz yolları elbette vardır. Şüphesiz ki altın oy yoktur. Kural her bir oyun hakkını korumak ahlakında kayıtlıdır. Siyasi rekabet tartışmalarını, diktatörlük kavramlarında yürütmek kendi içinde çelişkilidir.
Diktatörlükte makamlar el değiştiremez, bizde değişir. Diktatörlükte göstermelik seçimde hukuka ihtiyaç yoktur, bizde her türlü ihtiyaçtır. Diktatörlükte muhalefetin iktidar tasavvuru olmaz. Bizde her zaman böyle bir yol haritası olmuştur. Türkiye 16 Nisan referandumu ile sistemi değiştirmiştir. Artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi vardır. Bu sistem toplumsal açıdan bütünleştiricidir. Bugün sayın Erdoğan Cumhurbaşkanıdır. Yarın bu ülkenin başka evlatları göreve gelecektir. Berat gecesi 4 evladımızın teröristler tarafından şehit edilmesi bizi milletçe üzmüştür. Çubuk’ta şehidimizin cenazesinde gelen olay kabul edilemez. Sayın genel başkana ve CHP temsilcilerine bir kez daha geçmiş olsun diliyorum.
"DİKKATE DEĞER..."
Cumhurbaşkanımızın ‘kızgın demiri soğutmak gerek’ dediği bir siyasi atmosferde bu olayın yaşanması dikkate değerdir. Toplumsal kutuplaşmanın yerine kucaklaşmanın yolu, siyasal dilin kollarını uzatmaktan geçer. Biz bu ülkenin ortak aklından faydalandık.
Bizim iddiamız, siyasetimiz, temel meselemiz, toplumumuzun vicdanıyla çağa tanıklık etmektir. Haksızlıklar adaletsizlikler karşısında Türkiye’nin sesi hepimizin onur kaynağıdır.  Yüzümüz herkese dönüktür ama sırtımız kimseye dönük değildir.
Dünyadaki egemen merkez siyasetlerin, husumetin doğurduğu popülerlikten pay kapmaya çalışmaları endişemizi artırıyor. Yerimiz küresel ölçekte insanlığın, adaletin ve hakkaniyetin safıdır. Buradan aziz milletimize, sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm partilerin genel başkanlarına, milletvekillerine hürmetlerimi sunarken, bu ülkenin siyasi yolculuğunun hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP isim kürsüye çıkınca Meclis'ten ayrıldı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.