27 Nisan 2024, Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Mehmet Akif Ersoy evi müze oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Mehmet Akif Ersoy evi müze oluyor

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini geçirdiği İstiklal Caddesi'ndeki evi müze oluyor. Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, "Türkiye'nin yeni Mehmet Akifler, Ahmet Hamdi Tanpınarlar, Necip Fazıllar, Nazım Hikmetler, Kemal Tahir'ler, Dede Efendiler, Itri'ler, Neşet Ertaş'lar gibi değerlere ihtiyacı var. Yeni Aşık Veyseller yetiştirmeden özgürlüğümüzü koruyamayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamarından öne çıkanlar: 

Ülkemizin ve milletimizin maziden atiye uzanan, kendi alanlarında yaptıkları değerler için şükranlarımı sunuyorum.  Bize göre kültür, tıpkı bayrak, ordu, para gibidir.  Kültür, bir milletin bağımsızlığının sembollerinden biridir. Bize düşen görev, medeniyetimizin 3 tasavvurunu; kalbiselimi, zevkiselimi, aklıselimi kendi tarihimizde, kendi geçmişimizde aramak, bulmak, yeniden yorumlamak ve geleceğe taşımaktır


Millet olarak topyekün bir mücadeleyle kültür sanatı ileriye taşıyabiliriz. Kültür sanat alanında yeni ve büyük adımları hep beraber atacağız.  Eğitim ve kültür sanat politikalarında arzu ettiğimiz mesafeyi kaydedemedik. Dilimiz öylesine bir değişime uğramıştır ki, her alanda bu sıkıntının emarelerine şahit olabiliyoruz.

MEHMET AKİF ERSOY MÜZE EVİ

Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve geride bıraktığı eserleri milletimize verilmiş bir ödüldür. Devlet olarak Ersoy'un mirasına sahip çıkarken önemli bir adım da atıyoruz.

Mısır'dan Türkiye'ye döndüğünde İstanbul İstiklal Caddesi'nde kullandığı Mısır Apartmanı'ndaki daireyi devletimiz kamulaştırdı. Ömrünün son demlerini geçirdiği evi Mehmet Akif Ersoy Müze Evi'ne dönüştürüyoruz. Bu müze evinin gelecek kuşaklara üstadı daha iyi anlama fırsatı vereceğini düşünüyoruz. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Erdoğan Mehmet Akif Ersoy evi müze

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.