28 Nisan 2024, Pazar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bir numarayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bir numarayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Araştırın, bakın; bizim yaşlılarımıza verdiğimiz önemi veren başka bir ülke daha yok. Biz bir numarayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:
Aile kurumunun güçlü olmadığı toplumun geleceği kadun için de erkek için de aynı derecede karanlıktır. Kadını ve erkeği ısrarla insan sıfatının üstünde haklara tabi tutma gayretleri sonradan ortaya çıkmıştır. Kadına ayrımcılık yapmamız mümkün değildir. Fıtratın gereği yaratılanlara aynı gözle bakmaktır. Kültür köklerimizde de cinsiyet ayrımcılığı yoktur.
Kadın hakları, çocuk hakları hatta hayvan hakları tartışmalarının arkasında yaşanmış çok fazla ihlaller, yanlışlar vardır. Bizim tarihimizde hamdolsun acı kırılmalar bulamazsınız. İnancımız da, kültürümüz de buna izin vermez. Eksiklerimiz varsa konuşmamız doğaldır. Bunu yaparken hareket noktamız, kendi tarihimiz, kendi kültürümüz değil de batı dünyası olursa doğru yere varamayız. Dün kadını meta anlayışı olarak kullananların, bugün eşitlik adı altında meta olarak kullanması bizim için şaşırtıcı değildir.
YANLIŞLARIMIZI KENDİ İÇİMİZDE TARTIŞARAK DOĞRU BULACAĞIZ
 Türkiye'nin son 200 yılında kadın hakları meselesinde de savrulmalar yaşadık. Asırlar boyunca insanların ayaklarına, boyunlarına zincir vurarak satanların kodları bize ait değildir. Cenneti annelerin ayaklarının altına seren, kadınlara sultan yakıştırması yapan bir milletin böyle bir referansı olamaz. 
Biz kendi meselelerimizi kendi gerekçelerimiz içinde tartışarak doğru yolu bulacağız. Ülkemizdeki kadın hareketlerinin birçoğunun karşılık bulmaması hareket noktalarının yanlışlığından kaynaklanıyor. KADEM, doğru referanslarla işe başladığı için böyle başarılara imza atabilmiştir.
KADINLARIMIZIN NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖRDÜK
Dezavantajlı kesimin bir yerlere gelebilmesi için çok emek harcadık. Siyasetin her alanında kadınlarımıza yer açmaktan, onlarla yürümekten şahsım adına hep şeref duydum. İlk Beyoğlu'ndaki seçim kampanyamızdan bu yana kadınlarımızın neler yapabileceğini gördük. AK Parti’nin en büyük başarılarından biri kadına, çocuğa, yaşlıya, engelliye özel önem vermesidir.
SAYI YETERLİ OLMAMAKLA BİRLİKTE
Meclis'in yüzde 17,5'ini kadınlar oluşturuyor. Meclis’teki kadın milletvekili sayısı yeterli olmamakla birlikte rekor seviyededir. Meclis’te 53’ü AK Partili 104 kadın milletvekili bulunuyor.
AK Parti döneminde kadınların istihdama katılma oranı yüzde 28’den yüzde 38’e, istihdamdaki kadın oranı da yüzde 21’den yüzde 30’a yükselmiştir.
Kadınlara sadece iş hayatında adalet sağlamakla kalmadık. Kadına şiddetin her türlüsünü en ağır şekilde cezalandırma yoluna gittik. Dul kalan kadınlarımızı özellikle gözettik. Hiçbir kadınımızın korunaksız kalmaması için önlemlerimizi aldık.
BİZ BİR NUMARAYIZ
Okullaşmada cinsiyet ayrımını neredeyse sıfırladık. Ailenin korunması için de çok önemli adımlar attık. Aile sosyal destek programları, aile öğretim programlarını hayata geçirdik. Gençlerimize çeyiz desteği ile yardımcı oluyoruz. Yaşlılarımızın ve engellilerimizin evde bakımını teşvik ederek hayatlarını daha huzur içinde geçirmelerini sağlıyoruz. Araştırın, bakın; bizim yaşlılarımıza verdiğimiz önemi veren başka bir ülke daha yok. Biz bir numarayız

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Erdoğan Türkiye 1 numara

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.