27 Nisan 2024, Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Binali Bey'in tek borcu İstanbul'adır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Binali Bey'in tek borcu İstanbul'adır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'da 8 miting gerçekleştiriyor.Pendik mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Binali Bey'in tek borcu İstanbul'adır. Hiç kimse Binali Bey'e gelip de Kandil'dekiler, Pensilvanya'dakiler gibi diyet ödetmeye kalkamaz" dedi.

Pendik mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;
Pendik'te girdiğimiz bütün seçimlerde birinci çıktık. Pendik siyasi hayatımda hep yanımda yer aldı. 
CHP çarpık kentleşme demek, tersine çeviren hep biz olduk. Cumhur İttifakı'nın hagi amaçla huzurunuza geldiğini biliyorsunuz. Bizi MHP ile bir araya getiren 15 Temmuz darbe girişimi oldu. 15 Temmuz gecesi bay Kemal FETÖ'cülerin tanklarının arasından Bakırköy'e gitti. Biz havalimanına indiğimizde milletimizle bir olduk. 16 saatte darbeyi geri çevirdik.
Karanlık listeler var. Kandil'den, Pensilvanya'dan gelen talimatlar var. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Gizli saklı taraf kalmadı. İşi belediye başkan adaylarını tehdit etmeye kadar götürdüler. Mesele hangi şehirden olup olmadığın değil adam olup olmadığın önemli.
"BU İŞ ÖYLE KOLAY DEĞİL"
Sen Trabzonluyum diyerek benim Trabzonlu hemşehrilerimi mi aldatacaksın? Burada mesele hangi şehirden olup olmadığın değil adam olup olmadığın önemli. Bizim adayımız Başbakanlık da yaptı ardından TBMM Başkanlığı'na getirdik. İstanbul'a sıradan birisi olmaz dedik. 'Binali Bey gel seni Büyükşehir belediye başkanı yapacağız' dedik. Rastgele kişilerle bu iş yürütülmez. Burası İstanbul...  Burada kalite, vasıf dünyayı tanımak önemli. Binali kardeşim dünyayı tanıyor. Bay Ekrem sen neresini tanıyorsun? Bu iş öyle kolay değil. Sadece yarınımız var. 
"HİÇ KİMSE BİNALİ BEY'E GELİP DE DİYET ÖDETMEYE KALKAMAZ"
İnşallah pazar günü sandıklara hakim olacağız, gitmeyen olursa onları tutup sandıklara getireceğiz. Öyleyse hanım kardeşlerim kapı kapı dolaşıyor muyuz? Kale içerden fethedilir unutmayın. Binali Bey'in tek borcu İstanbul’adır. Dolayısıyla hiç kimse seçimden sonra Binali Bey'e gelip de diyet ödetmeye kalkamaz, Kandil’dekiler gibi, Pensilvanya’dakiler gibi… Bizim öyle bir derdimiz yok.
Pendik'te de sizlere hizmet siyaseti taahhüt ediyoruz. Sizlerden de pazar günü için söz almak istiyorum. Pendik belediye başkan adayımızın tek gayesi ilçemizin hayallerini gerçeğe dönüştürmektir.
"CHP'NİN ADAYI İSTİKLAL MARŞI'NI SÖYLEMİYOR "
Gördünüz değil mi? CHP’nin Adalar belediye başkan adayı İstiklal Marşı’nı söylemiyor. Niye? Kandil’in arkasında olduğu HDP’nin İstiklal Marşı diye bir derdi yok. Bunların kongrelerinde Türk Bayrağı’nı göremezsiniz. Bunlarla CHP el ele kol kola. Sözde İYİ Parti bunlarla el ele kol kola. Saadet el ele kol kola. Nereden nereye?
"YENİ BİR PİST YAPIYORUZ"
Sancaktepe'ye 3 bin 500 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. 535 yataklı Marmara Üniversitesi Hastanesi ve 5 sağlık tesisi inşa ettik. TOKİ olarak 2 bin 180 konutu tamamlayıp teslim ettik. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Sabiha Gökçen çalışmıyordu, biz geldik çalıştırdık. Yetmedi şimdi yeni bir pist yapıyoruz.
26 km'lik metro hattını ilçemize biz kazandırdık. Millet bahçeleriyle millet kıraathaneleriyle buraları dada da zenginleştireceğiz. Su yoktu, çöp dağları vardı, onlardan biz kurtardık. Çünkü CHP çöp, çukur, çamur demektir.
Bir yarınımız var, koşalım, çalışalım. Hiç ümitsiz olmayın. Azmedersek rabbim neticesini verir. Ve kaç kişiyi biz ikna edebiliriz? Şunları anlatın; kalplerin sahibi Allah’tır.
TUZLA MİTİNGİ
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak, partisinin İçmeler Meydanı'nda düzenlenen Tuzla mitinginde konuştu. 
Erdoğan, Türkiye'yi büyütmeyi, güçlendirmeyi kararlılıkla sürdüreceklerini, İstanbul'un sorunlarını, sıkıntılarını çözmeye devam edeceklerini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"25 yıl öncesine gidelim. Aramızdaki gençler, 25 yıl önce Tuzla ne durumdaydı bilmezler. Çöp, çukur, çamur, bilirler mi? Kim vardı o zaman? CHP vardı. CHP'nin, Tuzla'yı, Pendik'i, Kartal'ı, Maltepe'yi ne hale getirdiğini bilmezler. Biz görevi devraldıktan sonra Tuzla, Pendik, Kartal ne duruma geldi, yeniden biz buraları ihya ettik, inşa ettik. Unutmayın, cumhur güçlü olursa Cumhurbaşkanı da güçlü olur. Unutmayın, Cumhurbaşkanının yanında olduğu bir büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri onlar da güçlü olur. 4,5 sene bu kardeşiniz, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı mı? Binali kardeşim İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğu, Şadi kardeşim Tuzla'da belediye başkanlığını devam ettirdiği takdirde, üçlü olarak el ele vereceğiz ve Tuzla'yı da, İstanbulumuzu da çok daha ilerilere taşıyacağız."
"BİZİM VERDİĞİMİZ MESAJLARI LÜTFEN, NE OLUR DİKKATE ALIN"
Ankara'daki metruk binada çıkan yangına değinen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bugün Ankara'da İskitler'de maalesef bir metruk sayılabilecek binada çıkan yangında, 5 kardeşimiz yanarak öldü. Allah rahmet eylesin. 11 kardeşimiz ağır yaralı denilebilecek şekilde. Onlar da tedavide. Kardeşlerim işte maalesef metruk denilebilecek noktada, çünkü orada bir değişim dönüşüm yapılıyor. Gelip orası boş bina diye oraya yerleşen bu vatandaşlarımız böyle bir durumla karşı karşıya kaldılar. Onun için bizim el ele vermemiz lazım. Onun için bizim verdiğimiz mesajları lütfen, ne olur dikkate alın."
"Kartal'da yaşadıklarımızı biliyorsunuz." diyen Erdoğan, onun için kentsel değişim, dönüşümün çok önemli olduğunu söylediklerini vurguladı.
Erdoğan, "Bunlar benim insanım, modern bir yaşam tarzına ulaşsın, yangın tehdidi, deprem vesaire, bu tehditlerden uzak olsun. Bunun için de biz sizin hizmetkarınız olarak bunları yapalım, inşa edelim, siz de huzur içinde buralarda yatın." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bunların gözleri vardır görmez, kulakları vardır duymaz, dilleri vardır konuşmaz. Çünkü kalpler mühürlü. Ben size delilli olarak eserleri gösterdim. Bay Kemal atıyor, tutuyor, dünyadan haberi yok. Bir ara SSK'nın genel müdürlüğünü yaptı. Batırdı mı? Batırdı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 57 il ve yaklaşık 30 ilçede miting yaptığını belirterek, "Rabb'imiz ancak çalışana çalıştığının karşılığını veriyor. Diğerlerinin böyle bir derdi yok. Onlar Ankara'da bol bol kulis yaptılar. Hangi PKK'lıyı, hangi HDP'liyi alacağız, onun gayreti içerisindeydiler. Ama bizim kalkıp da o tür kişileri aramıza katmamız, onları Meclis'e taşımamız mümkün değil. " dedi.
''EZAN, BAYRAK DÜŞMANLARIYLA İŞİMİZ YOK''
Erdoğan, bu  seçimlerde İstanbul'da Cumhur İttifakı olarak yarıştıklarını hatırlatarak,  "Adayımız belli, ortağımız belli, prensiplerimiz, kırmızı çizgilerimiz belli.  İstanbul için hangi hayalleri kurduğumuz da belli. Biz vatansever bir kadroyla  yürüyoruz. Milletperver bir kadroyla yürüyoruz. Ezan, bayrak düşmanlarıyla bizim  işimiz yok. İstiklal Marşımıza düşman olanlarla bizim işimiz yok. Karşımızda  kimlerin olduğunu, kimlerin kimlerle yol yürüdüğünü sizler de görüyorsunuz. Daha  şimdiden bölücü örgütün uzantıları karşımızdaki ittifakın İstanbul ve Ankara  adayları üzerinde şantajlara başladılar." değerlendirmesinde bulundu.
"3 YENİ OTOGARDAN BİRİ DE TUZLA'DA OLACAK"
Tuzla’ya yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, müjdeleri de sıraladı: Tuzla'ya ülkemizin ilaç ve aşıda dışa bağımlılığını azaltacak bir biyoteknoloji vadisi kuruyoruz. Sağlık, çevre, gıda, tarım, hayvancılık, tekstil, ve metalurji gibi birçok alanı kapsayan 500 girişimcinin üretim yapacağı vadi yeni nesil bir üretim üssü olacak.Anadolu yakası gıda merkezini Tuzla sınırları içinde hayata geçiriyoruz. İstanbul'a yapacağımız 3 yeni otogardan biri de Tuzla'da olacak.
Miting alanındaki pankartı gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O zaman baya gençmişim" diyerek, herkesi pazar gün oy kullanmaya çağırdı. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan Binali Bey tek borcu İstanbul

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.