27 Nisan 2024, Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3-5 şarlatanın ülkemizi yangın yeri yapma çabalarını başlarına çalacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3-5 şarlatanın ülkemizi yangın yeri yapma çabalarını başlarına çalacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada, sosyal medyada göçmenlere karşı yükselen nefret oluşumunu kınadı. Eylem çağrılarına ve başlatılan kampanyalara karşı sert ifadeler kullanan Erdoğan, "Sosyal medyada örgütlenen üç beş şarlatanın milletimizi birbirine düşürerek ülkemizi yangın yerine çevirme çabalarını başlarına çalacağız." dedi.

Son zamanlarda sosyal medyada sık sık göçmenlere karşı yapılan nefret söylemleri, bazı oluşumların protesto çağrıları sonrası başka bir boyuta taşındı. Konuyla ilgili Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sinsi oyunların kök salmasına kesinlikle müsaade edemeyiz. Sosyal medyada örgütlenen 3-5 şarlatanların ülkemizin yangın yerine çevirme çabasını başlarına çalacağız. Biz de devlet olarak hukukun dışına çıkanlara karşı gereken her türlü tedbiri alarakbu fitne ateşini büyütmeden söndüreceğiz." dedi.

 

"HER TEHDİDİN ÜZERİNE TİTİZLİKLE GİDECEĞİZ"

Erdoğan ayrıca "İnsanımızın hak ve özgürlüklerine her bir tehdidin üzerine titizlikle gideceğiz. Yabancı düşmanlığı gibi faşist lümpenliği toplumda yayılmasına izin vermeyeceğimiz gibi yasa dışı göçle ilgili sorunları da çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: "Bu gurur günümüzde mezuniyet sevincinizi sizlerle birlikte paylaşmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. İçişleri Bakanımıza ve ekibine bizleri bir araya getirdikleri böylesine güzel bir buluşmaya vesile oldukları için teşekkür ediyorum. İnşallah biraz sonra 108. Dönem Kaymakamlık Kursu'nu başarıyla tamamlayan 12'si kadın 99 genç arkadaşımızın kura törenini gerçekleştireceğiz. Yeni kaymakamlarımıza görev yerlerinde ve tüm meslek hayatlarında rabbimden muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Bu vesileyle Derik Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk başta olmak üzere görev başında şehit edilen tüm idarecilerimizi rahmetle yad ediyorum. Rabbim şehitlerimizin mekanlarını cennet makamlarını ali eylesin.

 

 

"BU MİLLETE EFENDİ OLMAYA DEĞİL HİZMETKAR OLMAYA GİDİYORUZ"

Şuan karşımda bulunan her bir arkadaşımın yürütmenin başı Cumhurbaşkanı olarak şahsımı en iyi şekilde temsil edeceğinden asla şüphe duymuyorum. Ama yine de bazı hususları sizlere hatırlatmakta fayda görüyorum. Sevgili genç kardeşlerim, şunu lütfen hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın ünvanlarımız ayrı olsa da hepimiz aziz milletimizin birer hizmetkarıyız. Az önce Abdurrahim Karakoç'un rahmetlinin bir dörtlüğünü bakanım okudu. Bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya gidiyoruz. Bunu böyle bileceğiz. Yasaması, yürütmesi, yargısı ile devlet gücünün her bir unsurunun asli görevi budur. Bu noktada devletin tepesi ile kaymakam arasında hiçbir fark yoktur. Her birimiz 85 milyonun tamamına hizmet etmekle mükellefiz. İnsanımıza hizmet götürmek, onların derdine derman olmak, şehirlerimizin kalkınmasına gelişmesine katkıda bulunmak çok büyük bir misyondur. Mülki idare amirlerimiz diğer kamu görevlilerimize kıyasla devletin tüm birimlerinin koordinasyonu vazifesini üstlenmek suretiyle yükü daha ağır bir sorumluluk taşımaktadır.

 

 

"KAYMAKAMIN GECESİ GÜNDÜZÜ OLMAZ"

Kaymakamlarımız kişisel kabiliyetleri ve gayretleriyle gittikleri her yerde iz bırakma, insanımızın hayatına tesir etme, görev yaptıkları şehirlere damga vurma imkanına sahiptir. Devletin vatandaşa dönük adaletli, merhametli, gülen yüzü kaymakamlarımız sorumluluk alanlarının en ücra köşesine kadar uzanan şefkat ve yardım eli olmak mecburiyetindedir. Kariyer olarak kendinize böyle bir mesleği seçtiğinize göre şu gerçeği de biliyorsunuz demektir. Kaymakamın mesaisi olmaz. Gecesi gündüzü olmaz. Tatili, hafta sonu olmaz. Sabah 9 gibi işe başlayıp akşam 5-6 civarında kapısını çekip çıkan kişiden de yönetici zaten hiç olmaz.

 

"ADINIZ EFSANE KAYMAKAM OLARAK KAZINSIN"

Mülki idare amirliği mesai saatleri arasında yapılacak hükümet konağının duvarları arasına hapsedilecek bir meslek değildir. Bizi temsilen görev yaptığınız ilçelerimizde sizlerden günün 24 saati, haftanın 7 günü, yılın 365 günü çalışacak, koşacak, koşturacak bir tempo ve motivasyonla işinize sarılmanızı bekliyorum. Ben Cumhurbaşkanı olarak böyle çalışıyorum. Uykum 5 saat bilemediniz 6 saat. Gece eve gidişlerim bazen 12 bazen 1 bazen 2 böyle çalışıyorum. Aksi takdirde bu iş bu devlet yürümez. Dolayısıyla ilçelerdeki Cumhurbaşkanları olarak sizlerden bunu bekliyorum. Başka türlü ne milletle güçlü bir ilişki kurabilirsiniz ne de geride hayırla şükranla, özlemle yad edilecek bir miras bırakabilirsiniz. Ataların dediği gibi at ölür meydan kalır, yiğit ölür şan kalır. Siz de öyle bir çalışın öyle bir hizmet edin ki ayrıldığınız her ilçede isminiz yadigar olarak kalsın. Milletimiz arkanızdan ne desin, burada bir zamanlar bir kaymakam vardı ilçenin çehresini değiştirdi, Allah ondan razı olsun desin. Bunu istemez misiniz? Bunu yapmanız lazım. Adınız her kesimden insanımızın kalbinde efsane kaymakam, efsane vali olarak kazınsın.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3-5 şarlatanın ülkemizi yangın yeri yapma çabalarını başlarına çalacağız

 

"ÇARŞIDAN KOPUK YÖNETİCİ PROFİLİNİ REDDEDİYORUZ"

Sizden öncekilerden devraldığınız emaneti daha da yüceltmenin, çıtayı çok daha yukarılara taşımanın gayretinde olun. Adı unutulan değil halk tarafından sizden sonrakilere örnek gösterilen bir kaymakam olmaya gayret edin. İlçenin ahalisinin tümüyle iletişim içinde olmayı sivil toplum kuruluşları ile kanaat önderleriyle, esnafı, tüccarı, iş adamıyla temasta kalmayı lütfen ihmal etmeyin. Vatandaşımız ile olan ilişkilerinizde yetkilerinizden önce muhatabınızın haklarını ona karşı görev ve yükümlülüklerinizi hatırınızda tutun. Her zaman söylüyoruz insanı yaşatmadan devleti yaşatamayız. İnsanı yüceltmeden devletimizin istikbalini garanti edemeyiz. Halktan sorunlardan kopuk, çarşıdan pazardan sokaktan bi haber hepsinden önemlisi hizmetle mükellef olduğu ilçesinin gerçeklerinin idrakinde olmayan bir yönetici profilini biz reddediyoruz.

 

CHP'Lİ TANRIKULU'NA TEPKİ

Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi, benim askerime nasıl hakaretler ediyor, nasıl sözler sarf ediyor. TSK'nın Gabar'daki başarılı operasyonları kendilerini rahatsız ediyor. Sözde milletvekili ama terörist müsveddesine devlet cevabını verecek. Teröristleri inlerinde vurdukları için İHA'lara SİHA'lara tahammül edemiyorlar. Sonuna kadar tahammül edemesinler, biz devlet olarak yaptık yapıyoruz. Sosyal medyadan milletimizi karamsarlığa yürütme çabaları bunların örnekleridir. Yurt dışındaki firari FETÖ'cüler başta olmak k üzere bu fitne girişimlerine maalesef içerideki bazı siyasiler destek veriyor. Kukla gibi oynatılan bu şahıslar bilerek ya da bilmeyerek ülke düşmanlarının değirmenine su taşıyor.

 

"SİNSİ OYUNLARA MÜSAADE EDEMEYİZ"

Sinsi oyunların kök salmasına kesinlikle müsaade edemeyiz. Sosyal medyada örgütlenen 3-5 şarlatanların ülkemizin yangın yerine çevirme çabasını başlarına çalacağız. Biz de devlet olarak hukukun dışına çıkanlara karşı gereken her türlü tedbiri alarakbu fitne ateşini büyütmeden söndüreceğiz. Çizgimiz ve duruşumuz belli, ne kaçak göçmene müsaade ederiz, ne de fitne tacirlerine izin veririz.

 

İnsanımızın hak ve özgürlüklerine her bir tehdidin üzerine titizlikle gideceğiz. Yabancı düşmanlığı gibi faşist lümpenliği toplumda yayılmasına izin vermeyeceğimiz gibi yasa dışı göçle ilgili sorunları da çözeceğiz. Katar'ın finans desteğiyle başlattığımız konut projeleriyle geri dönenlerin sayısının artacağına inanıyorum."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Göçmen Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.