28 Nisan 2024, Pazar

Çöpte buldular, ailenin ferdi oldu! 'İki ay kış uykusuna yatınca...'

Çöpte buldular, ailenin ferdi oldu! 'İki ay kış uykusuna yatınca...'

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sanatçı Numan Pekdemir ve emekli öğretmen eşinin, 10 ay önce ağzı bağlanmış torba içerisinde çöpte buldukları, kaplumbağa, "Cuma", ailenin parçası oldu.

Turgutreis Mahallesi'nde yaşamlarını sürdüren İzmir Devlet Senfoni  Orkestrası'ndan emekli, Bodrum Oda Orkestrası Sanat Koordinatörü 69 yaşındaki  Numan Pekdemir ile eşi 60 yaşındaki emekli sınıf öğretmeni Huriye Candan  Pekdemir, geçen yıl nisan ayında ağzı bağlı poşet içerisine konularak çöpe atılan  bir kaplumbağa buldu.Kaplumbağayı çöpten çıkartarak evlerine getiren çift, cuma günü  buldukları kaplumbağaya "Cuma" adını verdi. Kaplumbağayı yaz aylarında evlerinin  bahçesinde besleyen, kışın da ona balkonda özel bir yuva oluşturan hayvansever  çift, 10 yaşında ve yaklaşık iki kilo ağırlığındaki kara kaplumbağasını adeta  çocukları gibi benimsedi.Huriye Candan Pekdemir, poşet içerisinde bulduğu kaplumbağaya sahip çıktıklarını belirtti. Yaz boyunca kaplumbağaya bahçede baktıklarını ve sokağa  bırakmadıklarını ifade eden Pekdemir, "Yaz aylarında bahçede baktığımız  kaplumbağaya, kışın da bir yuva yaptık. Yuvadan çıkmadığını fark ettiğimiz  kaplumbağanın kış uykusuna yattığını gördük. İki ay hiç uyanmadan ve yemek  yemeden orada yattı" diye konuştu.Numan Pekdemir ise iki aylık kış uykusunun ardından kaplumbağanın  uyandığını anlatarak şöyle devam etti: "Birkaç gün önce yuvasına baktığımızda uyandığını gördük. Artık her gün bahçeye bırakıyorum ve orada yemeğini yiyor. Daha sonra soğuk olduğu için  alıp yeniden yuvasına koyuyorum. Onu cuma günü  bulduğumuz için adını da 'Cuma' koyduk. Bütün insanları hayvanları sevmeye davet  ediyoruz. Onlara zarar vermemek lazım."Hayvanı doğaya bırakmak istediklerini ancak bunu yapamadıklarını  aktaran Pekdemir, "Onu sokağa bıraktığımızda, birisinin alarak yine zarar  vermesinden korktuk. Gözümüzün önünde olsun ve sağlıklı olduğunu bilelim istedik.  Burada rahatı oldukça iyi. Bahçeye onun seveceği yiyeceklerden ekiyoruz. Biz  artık ondan ayrılamayız." dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Muğla sanatçı Numan Pekdemir emekli öğretmen eşinin çöpte buldukları kaplumbağa "Cuma" ailenin parçası oldu.

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.