27 Nisan 2024, Cumartesi

CHP'nin 10 ilde belediye başkan adayı belli oldu

CHP'nin 10 ilde belediye başkan adayı belli oldu

Yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını belirlemek üzere toplanan CHP Parti Meclisi, 4'ü büyükşehir olmak üzere 10 şehirde belediye başkan adayını seçti.

 

Buna göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş, Bursa'da Mustafa Bozbey, Balıkesir'de Ahmet Akın aday oldu. CHP'den ihraç edilip daha sonra da affedilerek partiye dönen Tanju Özcan, Bolu'dan yeniden aday gösterildi. Öte yandan Elazığ, Gümüşhane, Bayburt, Karaman ve Nevşehir'de de adaylar belli oldu.

CHP Parti Meclisi, 2024'te yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylarını belirlemeye başladı. Şu an için 10 şehirde belediye başkan adayını belirleyen CHP, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş, Bursa'da Mustafa Bozbey, Balıkesir'de Ahmet Akın ve Bolu'da ise Tanju Özcan'ı aday gösterdi. Öte yandan Elazığ, Gümüşhane, Bayburt, Karaman ve Nevşehir'de belediye başkan adayları belli oldu.

 

CHP Parti Meclisi (CHP PM), 17.50 sularında toplandı. Kamuoyunda uzun süredir merak konusu olan belediye başkan adaylarının belirleneceği toplantıda 10 il için isimler açıklandı.

 

4 BÜYÜKŞEHİRDE ADAYLAR BELLİ OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ekrem İmamoğlu'nu belirleyen CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını Mansur Yavaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayını Mustafa Bozbey ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayını Ahmet Akın olarak açıkladı.

 

AFFEDİLEREK PARTİYE DÖNEN ÖZCAN YENİDEN ADAY GÖSTERİLDİ

Bir önceki CHP yönetimine karşı değişim çağrısı yapan ve ilk önce partiden ihraç edilip sonra da affedilerek partiye dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, şehrinden yeniden aday gösterildi.

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju ÖzcanBolu Belediye Başkanı Tanju Özcan

 

227 SEÇİM BÖLGESİNİN LİSTESİNİ YAYINLADILAR

Toplantıdan sonra 227 seçim bölgesine ilişkin yayınlanan listede Nevşehir, Karaman, Elazığ, Bayburt, Gümüşhane kentlerinin adaylarının da belirlendiği görüldü. Böylece CHP 4 büyükşehir dışında 6 kentinin adaylarını da açıklamış oldu.

 

Yayınlanan listeye göre şehirlerin belediye başkanı adayları:

  • İstanbul - Ekrem İmamoğlu
  • Ankara - Mansur Yavaş
  • Bolu - Tanju Özcan
  • Bursa - Mustafa Bozbey
  • Balıkesir - Ahmet Akın
  • Elazığ - Coşkun Çağlar Duran
  • Gümüşhane - Bedri Ağaç
  • Bayburt - Kubilay Erel
  • Nevşehir - Mehmet Bilgin
  • Karaman - Recep Sertçelik

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Mustafa Bozbey Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş Tanju Özcan Ahmet Akın Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.