27 Nisan 2024, Cumartesi

CHP'de 13 saatlik 'gergin' PM toplantısı sona erdi!

CHP'de 13 saatlik 'gergin' PM toplantısı sona erdi!

Parti Meclisi'nin, yeni belediye başkan adaylarının belirlenmesi için yaptığı toplantı yaklaşık 13 saat sürdü.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gergin bir ortamda geçen, tartışmaların yaşandığı toplantıya üç kez ara verdi.Bazı ilçelerde "kapalı oylama" yönteminin uygulandığı toplantıda, bazı isimler PM'nin onayını alamadı.Görevinden istifa ettiğini duyuran İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu kararından vazgeçtiğini bildirdi.

CHP Parti Meclisinin (PM) yeni belediye başkan  adaylarının belirlenmesi için yaptığı toplantı sona erdi.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 13 saat sürdü.
Edinilen bilgiye göre, özellikle İstanbul ve İzmir ilçe adaylarının oylanmasında yaşanan tartışmalar nedeniyle Kılıçdaroğlu toplantıya üç kez ara  verdi.
Gergin bir ortamda devam eden toplantıda söz alan üyeler, PM'ye  sunulan bazı belediye başkan adaylarına itirazda bulundu. İstanbul İl Başkanı  Canan Kaftancıoğlu'nun istifası da bazı PM üyelerinin parti yönetimine  eleştirilerine yol açtı.
Yaşanan tartışmalar üzerine bazı PM üyeleri "kapalı oylama" talebinde  bulundu. Bu talep doğrultusunda çok sayıda ilçenin adayı "kapalı oylama" yöntemiyle belirlendi.
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın, bazı  adaylarla ilgili yeniden değerlendirme talebinde bulunduğu, olumlu yanıt alamayınca toplantıyı terk ettiği öğrenildi.
PM'de bazı ilçe belediye başkan adayları çok az farkla kabul  edilirken, oylamada, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın yeniden adaylık için gerekli oyu alamadığı ifade edildi.
Gelecek PM'de değerlendirilecek
CHP MYK listesinde İzmir Bayraklı adayı olarak geçen Cevat Durak ve Buca'da Aydoğan Hepdemirgil'in de Parti Meclisi'nden çıkamadığı belirtildi.
Şişli Belediye Başkan Adayı olarak CHP Merkez Yönetim Kurulundan (MYK)  geçen Fidan Aslan Eroğlu isminin ise Parti Meclisi'nde geri çekildiği kaydedildi. Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün partisinden istifası tartışmalara neden olmuştu.
PM'nin Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un adaylığına da onay  vermediği ifade edildi.
PM'nin onayından geçemeyen yerler, yeni yerlerle beraber gelecek Parti  Meclisi toplantısında tekrar değerlendirilecek.
Kaftancıoğlu istifadan vazgeçti
Öte yandan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sabaha karşı  Twitter hesabından yaptığı açıklamada, istifa kararından vazgeçtiğini bildirdi.
Kaftancıoğlu, "Yerel seçim sürecinde CHP İstanbul örgütünün sesini  partimizin karar mekanizmalarına yeterince yansıtamadığımı düşündüğüm için,  vicdani kararımla il başkanlığından ayrılarak bundan sonraki sürece partimizin  bir neferi olarak devam etme kararı almıştım. İl yönetimindeki arkadaşlarımın ve  örgütümüzün yoğun baskısıyla, partimize, örgütümüze, seçmenimize ve İstanbul’a  olan sorumluluğum gereği görevime ve mücadeleme devam ediyorum." ifadelerini  kullandı.
CHP'Lİ TORUN'DAN AÇIKLAMA
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, saatlerce süren toplantıdan sonra kameralar karşısına geçerek şu açıklamayı yaptı:
"Şu ana kadar toplam 697 belediye başlan adayımızı açıklamıştık. Bugün itibariyle 847 belediye başkan adayımızı açıklamış oldu. Parti Meclisimiz çok değerli bir çalışma yaptı. Biz bütün çalışmalarından dolayı Parti Meclisine de şükranlarımızı sunuyoruz.
Yaklaşık 100 civarında belediyemiz kaldı. Bunları da önümüzdeki hafta mutlaka açıklamış olacağız. Tüm adaylarımızı açıklayarak yolumuza devam edeceğiz. Her şey planladığımız şekilde devam ediyor.
Yerel yönetimler bunun ilk ayağı olacak. İnanıyorum ki belediye başkanlarımızın halkımızın sorunlarını çözecek, onlara eşit yurttaş olma imkanı sundukça bu farkı daha da fazla ortaya çıkmış olacak. Biz açıkladığımız adaylara inanıyoruz. Kendi yurttaşlarına hizmet etmek için heyecanla sahadalar. İnşallah 31 Mart'ta bir çok belediyeyi kazanmış olarak ülkemize hizmet etmenin onurunu yaşayacağız. 
ŞİŞLİ VE KADIKÖY ADAYLARI
Arkadaşlarımız yeniden değerlendirmek üzere MYK'ya gönderdi, yeniden değerlendireceğiz.
KAFTANCIOĞLU'NUN İSTİFASI
Kendisi sosyal medyada paylaşmış. Bize ulaşmış bir istifa dilekçesi yok. Ama İstanbul İl Başkanımız sorumluluğunu bilen ve İstanbul'a çok değer katacak ve bir çok ilçede başarılı çalışmalar yapacaktır."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

CHP 13 saatlik gergin' PM toplantısı sona erdi!

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.