28 Nisan 2024, Pazar

CHP Söke ilçe ve kadın kolları yönetimleri istifa etti

CHP Söke ilçe ve kadın kolları yönetimleri istifa etti

Aydın'da, CHP Söke ilçe ve kadın kolları yönetimleri istifa etti.

CHP Söke İlçe Başkanlığından istifa eden Suat Durukan, 7 aydır bu  görevi yürüttüğünü söyledi.
Durukan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday  gösterilmeyen mevcut Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ile uyum içerisinde  çalıştıklarını belirterek, "Aday gösterilen Levent Tuncel için çalışmayacakları"  yönünde dedikodular çıkarılmasına rağmen, gerçek partili olduklarını ve aday  isminin önem taşımadığını dile getirdiklerini aktardı.
Tuncel'in, parti içerisinde yönetimleri aleyhine iftira atıp  çalışmalar yapanlara karşı kendilerini sahiplenmediğini savunan Durukan, şunları  kaydetti:
"Yöneticiler aleyhinde ve rencide edici şekilde konuşup, 'kendi  aranızda toplanın karar verin' demiştir. Bunun üzerine, kendi aramızda toplanıp  konuştuk. Adayın, kendisinden yapmasını özellikle istediğimiz bize saldıran  birtakım malum kişileri susturma konusunda etkisiz kaldığının anlaşılması,  sahiplenilmemiş bir yönetim olarak seçime gitmemiz halinde seçim sürecinde, seçim  sonucunda yaşanacak her türlü olumsuzluğun faturasının hiç hak etmesek dahi bize  kesileceğinin, her türlü kazanımda başarıyı kendi hanelerine yazıp bizi saf dışı  bırakacaklarının şimdiden belli olmasının anlaşılması sebebiyle bugünden yolları  ayırmanın, adayın seçim sürecini istediği ekiple, istediği şekilde yürütmesinin  önünün açılmasının en doğru karar olacağı görüşünde fikir birliğine varılmış,  istifamızın bugün itibarıyla verilmesi kararı alınmıştır."
Geride kalan genel seçim ve 31 Mart'taki yerel seçim süreçlerine  ilişkin tüm olumsuzlukları  CHP Genel Merkez yönetimi ile Aydın il yönetimi  nezdinde sorgulama ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Durukan, "Yönetim  kadrolarından, aday belirleme yöntemine, alınmış sonuçlara kadar her şeyin gözden  geçirilmesi, demokratik şeffaf yapılara, liyakat sistemine, kurumsal yapılara  geçilmesi, başarılının cezalandırılıp birilerinin adamı olanın yükseldiği yapının  kırılması gerektiği eleştirisini yapıyorum. Bugüne kadar kongrelerde bize destek  veren, yaşadığımız seçimlerde birlikte çalışma fırsatı bulduğumuz tüm temiz  yürekli, çalışkan, cefakar partili yoldaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye  konuştu.
İlçe Kadın Kolları Başkanı Nebihat Akkoyun Erten de yönetim olarak  istifa ettiklerini açıkladı.
Erten, "Kendilerini Cumhuriyet Halk Partisinin üzerinde gören,  vatandaşın oyları ile oturdukları mevki ve makamları rant kapısı haline getiren  kişi ve kişilerin dizayn ettiği bu tabloda yer almama kararı alarak kadın kolları  yönetimi olarak istifa ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Aydın CHP Söke ilçe kadın kolları yönetim istifa

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.