29 Nisan 2024, Pazartesi

Çavuşoğlu'ndan Venezuela açıklaması!

Çavuşoğlu'ndan Venezuela açıklaması!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Venezuela'daki herhangi olumsuz bir durum tüm Latin Amerika'yı hatta Karayipler'i etkileyebilir. Venezuela'yı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'yı ziyaret eden Venezuelalı mevkidaşı Jorge Arreaza bir basın toplantısı düzenledi.
Bakanı Çavuşoğlu, "Venezuela'daki herhangi olumsuz bir durum tüm Latin Amerika'yı hatta Karayipler'i etkileyebilir. Venezuela'yı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza da, "Venezuela'nın zor dönemlerinde  Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bize dostluk örneği gösterdi" ifadesini kullandı.
ABD'DE POMPEO VE BOLTON'LA GÖRÜŞECEK
Bakan Çavuşoğlu, basın toplantısında ayrıca ABD ziyaretiyle ilgili de bilgi verdi. Dışişleri Bakanı, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton ile görüşeceğini açıkladı.
'PARTİMİZ AÇIK ARA KAZANDI'
Yerel seçim sonuçlarını da değerlendiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Halkımızın özgürce iradesini yansıtabileceği seçimleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Katılım oranına baktığımız zaman da, halkımız demokrasiye bağlılığını bir kez daha göstermiştir. Seçimler demokratik bir ortamda gerçekleşti. Bu ülke bizim" diye konuştu.
Dışişleri Bakanı, "Bu seçimle vatandaşlarımız ülkemizin bekasına ve istikrarına oy vermiştir ve partimiz açık ara kazanmıştır. Doğuda, Güneydoğu'da HDP'nin kalesi denilen yerleri bile seçimleri açık ara kazandı. Halkımızın tercihlerine saygı duymalıyız" diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Çavuşoğlu Venezuela açıklaması

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.