29 Nisan 2024, Pazartesi

Çavuşoğlu'ndan Fransız Parlamenter Krimi'ye sert yanıt!

Çavuşoğlu'ndan Fransız Parlamenter Krimi'ye sert yanıt!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransız Parlamenter Krimi'ye sert yanıt verdi: "Fransa kendi karanlık tarihine baksın, Türkiye'ye ders vermeye kalkmasın. Biz de bu şekilde haddinizi bildirmeye devam edeceğiz. Gerçekleri söylemeye devam edeceğiz, alışacaksınız!"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Soykırım ve tarih  konusunda Türkiye'ye ders verebilecek en son ülke Fransa'dır. Çünkü Ruanda'da,  Cezayir'de olanları unutmadık. Fransa kendi karanlık tarihine baksın, Türkiye'ye  ders vermeye kalkmasın." dedi. 
Çavuşoğlu, TBMM'nin ev sahipliğinde Antalya'daki Turizm Belek  Merkezi'nde başlayan NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri ve  Akdeniz-Orta Doğu Özel Grubu Ortak Toplantısı'na katıldı.
Bakan Çavuşoğlu konuşmasını tamamladığında, Fransa Cumhurbaşkanı  Emmanuel Macron'un partisinden parlamenter Sonia Krimi, TBMM Başkanı Mustafa  Şentop'un sözde Ermeni soykırımına yönelik eleştirilerinin kendisini şoke  ettiğini savunarak, "Tarih kazananlar tarafından yazılmaz mı? Birçok ülke için  PKK terörist değildir ama sizin için böyledir. Bunu dikkate almamız gerekiyor."  ifadesini kullandı.
Bunun üzerine Çavuşoğlu, "Fransa gibi ülkeler bir şeye alışmışlar, hep  patronluk taslayacaklar, hep başka ülkeleri eleştirecekler, aşağılayacaklar ve  istediği kararları istediği gibi verecekler, eleştirecekler. Dolasıyla Türkiye  tarafından veya başka ülke tarafından eleştiri geldiği zamanda şok olacak." dedi.
"Uluslararası hukuk konusunda, hukukun üstünlüğü konusunda Türkiye'ye  ders vermeye  çalışıyorsunuz." diyen Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burada benim söylediğime bile tahammül göstermiyorsunuz.  Demokrasiden, ifade özgürlüğünden bahsedeceksiniz ama  Macron'un aldığı karar  Fransa Anayasa Mahkemesinin aldığı kararlarla çelişmiyor mu? Çelişiyor. Geçmişte  tarihteki bir olayı soykırım olarak ya da delil olarak değerlendirmek  siyasetçilerin görevi mi? BM'nin karanını okudunuz mu? Uluslararası hukuktan  sistemden bahsediyorsunuz. BM'nin bir tarihi olayı soykırım olarak değerlendirmek  için neler olması gerekiyor, mahkeme kararı açıkça söylemiştir. Burada siyasilere  böyle bir karar verme yetkisi vermemiştir. Siz siyasetçiler tarihle ilgili  yargılamayı, karar vermeyi kendinizde hak olarak görüyorsunuz."
"Hangi kıt bilgiyle karar veriyorsunuz"
Görüşün başka, karar vermenin başka şeyler olduğuna dikkati çeken  Çavuşoğlu, "Hangi kıt bilgiyle tarih konusunda bu kadar net karar veriyorsunuz.  Bu bilgi eksikliği olduğu halde karar vermenin tek sebebi vardır, o da  popülizmdir. Maalesef sizin başkanınız da popülizme yenilmiştir. Soykırım ve  tarih konusunda Türkiye'ye ders verebilecek en son ülke Fransa'dır. Çünkü  Ruanda'da, Cezayir'de olanları unutmadık. Fransa önce kendi karanlık tarihine  baksın, Türkiye'ye ders vermeye kalkmasın. Sizler böyle tepeden bakmaya devam  edin, ama biz de size bu şekilde haddinizi bildirmeye devam edeceğiz. Siz  kendinizi üstün görmeye devam edin, ama bu muameleyi kabul etmeyen doğruları  söyleyen bir Türkiye var."
Sonia Krimi'nin salonu terk etmesi üzerine Çavuşoğlu, "Ben de sizi  alkışlıyorum, bravo. Ne kadar nezaketli, saygılı olduğunuzu görüyoruz. Gerçekleri  duymaktan hoşlanmıyorsunuz, biz gerçekleri söylemeye devam edeceğiz, buna  alışacaksınız." diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Çavuşoğlu Fransız Parlamenter Krimi sert yanıt

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.