28 Nisan 2024, Pazar

Bize 5 kuruşluk katkısı olmadı

Bize 5 kuruşluk katkısı olmadı

''AK Parti'ye oy istemem'' diyerek istifa eden Fatma Yümlü'yle ilgili BBP'den açıklama: Bize 5 kuruşluk katkısı olmadı

 

Dün akşam Büyük Birlik Partisi'nden ve MYK üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Fatma Yümlü, "AK Parti'ye oy istemeyeceğim ve vermeyeceğim." dedi. BBP'den konuyla ilgili ilk açıklamada ise ''Partimize hiçbir noktada beş kuruşluk katkısı olmayan, bilakis istifa ederken dahi karşı medyaya malzeme olacak açıklamada bulunarak partimize zarar vermeyi hedefleyen Fatma Yümlü'nün istifası partimiz ve camiamızda memnuniyetle karşılanmıştır'' denildi.

 

2023 seçimlerine giderken partilerin içerisinde de dikkat çeken kopuşlar yaşanıyor. Zafer Partisi'nde dünden bu yana devam eden istifaların ardından bu sefer bir istifa haberi de Büyük Birlik Partisi'nden geldi.

 

"AK PARTİ'YE OY İSTEMEYECEĞİM İÇİN İSTİFA EDİYORUM"

Büyük Birlik Partisi MYK Üyesi Fatma Yümlü sosyal medya hesabından istifasını duyurdu. Yümlü istifa gerekçesi olarak ise, "AK Parti'ye oy istemeyeceğim ve vermeyeceğim için BBP'nin ittifakın içinde olması istifa etmem gerektiğini göstermiştir. 2013 yılında üyesi ve 2019 yılında da MYK üyesi olduğum zaman zaman görev aldığım BBP'den istifa ediyorum. Gelinen noktada 'İlla ittifakta olmalıyız' denilmesi üzerine Genel Başkan Yardımcılarıyla görüşerek 'İttifaklarda olmayalım BBP olarak tek başımıza seçime girelim. Gerekirse yüzde 1 oy alalım ama kendimiz olalım' dedim… Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolundan doğruları savunarak dik duralım istedim... Ne yazık ki siyasette el pençe duranlara rağbet gerçeği söyleyenler dikkate alınmıyor. Benim koltuk sevdam, çocuğumu işe sokarım düşüncem hiç olmadı çok şükür ihtiyacımda yok… Hedefim adalet, vatan, bayrak, millet diyerek doğruları söylemeye gayret gösterdim..." dedi.

''PARTİMİZE 5 KURUŞ KATKISI OLMAMIŞTIR''

Bu gelişme siyaset kulislerine bomba gibi düşerken BBP'den açıklama geldi. Parti Kurumsal İletişim ve Medyadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Başkan, ''Sehven YEDEK MKYK üyesi olarak yazılan ve bugüne kadar partimize-camiamıza yük ve olumsuzluktan başka bir şey getirmeyen, partimize hiç bir noktada olumlu- beş kuruşluk katkısı olmayan, bilakis istifa ederken dahi karşı medyaya malzeme olacak açıklamada bulunarak partimize zarar vermeyi hedefleyen Fatma Yümlü'nün istifası partimiz ve camiamızda memnuniyetle karşılanmıştır. Kendisine iyi yolculuklar dileriz'' ifadelerini kullandı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Mustafa Destici Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.