27 Nisan 2024, Cumartesi

BBP İL BAŞKANI FULA KARACA KÖSE'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

BBP İL BAŞKANI FULA KARACA KÖSE'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Kahramanmaraş Büyük Birlik Partisi İl başkanı Fulya Karaca Köse Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

BBP İl Başkanı Fulya Karaca Köse “Dünya Tarihinin En Acı Bayramı Oldu”

 

Bu bayramı diğer bayramlardan ayıran, hüzün dolu acılarımızın bitmeyeceği bir bayram olarak tarihte yerini almak oldu. Kim ne derse desin acılarımızı bayramla birleştirmek hiç hayalimizde olmazdı. Ne yazık ki bayramın bize getirdiği; neşe, mutluluk, huzurdan ziyade, acı, özlem ve mücadeleden başka bir şey olmadı.

 

Hiç unutmadığımız, unutamadığımız 6 Şubat oldu. Ne tarih kitaplarından ne de kalbimizin tarihinden asla silinmeyecek bir zaman oldu.

2023 yılı bizim için hüzün yılı oldu. 6 Şubat 2023 tarihinde hafızalarımızdan çıkmayacak acılarımızla doldu, taştı. Yaşadığımız felaketi kelimelerle tarif etmek mümkün değil. Yakınlarımız, öğrencilerimiz, mesai arkadaşlarımız, komşularımız, hemşehrilerimiz, aynı coğrafyayı paylaştığımız nice güzel insan. Kimisini ellerimizle defnettik, kimilerinin acı haberleri yüreğimizi parçaladı. Kimisi ile de umut doldu kalbimiz; nice saatler sonra yeniden hayata tutunduk. Hem üzüntüden kahroluyor, hem sevinçten gözyaşlarına boğuluyorduk. Pek çok duyguyu bir arada yaşamayı acı bir şekilde tecrübe ettik. Gözyaşlarımız sel oldu ama acımızı gözyaşlarımızın önünde sur gibi örüldü. Yıkılan, yıkılmaya an kalan; kalbimiz ve yüreğimizin haykırışları dünyada deprem etkisi yarattı. Unutulan tek şey kaldı. O da içimizdeki depremin hiçbir zaman dinmeyeceğidir. Yaşamayan, bilmeyen bu feryadı asla bilmeyecek.

 

 

Millet olmak sevinçte ve kederde ortak refleksle hareket etmek demek. Zor zamanlarda da güzel anlarda da aynı duyguyu paylaşabilmek demek. 6 Şubat’ı takip eden ve kalbimizin buz kestiği o günlerde, yediden yetmişe aziz milletimizin her ferdinin sıcacık ellerini ellerimizde hissettik. Devletimiz bütün kurumlarıyla yanımızdaydı. Şükrümüz, böyle bir milletin ferdi olmaktı; duamız, devletimize zeval gelmemesinedir.

 

Birlik ve beraberlik şuurumuz, yardımlaşma ve dayanışma ahlakımız tazelenir bu günlerde. Şimdi de Kurban Bayramı’na kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ama malum bu mutluluk buruk bir mutluluk oldu. Kimimiz elini öpeceği büyüklerini, kimimiz harçlık vereceği küçüklerini, kimimiz hayat arkadaşını kaybetti. Fakat ne kadar hüzünlü de olsa yeniden ayağa kalkmanın, yaralarımızı sarmanın, toparlamanın vesilesidir bayramlar. Nice badireler atlatmış bir milletin evlatları olarak yaralarımızı sarıp toparlanarak bugünleri de atlatacağımızdan eminiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik eder, bayramın sevdiklerimizle birlikte geçireceğimiz nice güzel günlere kapı aralamasını dilerim.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

fulya karaca köse bbp büyük birlik partisi kahramanmaraş kurban bayramı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.